kupi knjigu

INTERNET KNJIŽARA

Prijava Registracija

Područja


Pregled


Tinkture

Društvene igre

Vrt

- SUPER PONUDA -

Hrvatsko kiparstvo XIX. i XX. stoljeća

Poljoprivreda

Iscijelite sami sebe

Mali priručnik za ...

Prijava na newsletter

Walsunška krv i druge pripovijetke

Walsunška krv i druge pripovijetke

Thomas Mann

Iako najpoznatiji romanopisac, Thomas Mann (1875. - 1955.) je književnu karijeru započeo i završio kao novelist: prva knjiga koju je objavio bio je izbor iz rane proze, naslovljen istoimenom pripovjetkom Mali gospodin Friedmann(1898.), a posljeenja je bila dulja novela Prevarena(1953.) Posljednja u ovom izboru pripovjedaka je Walsunška krv, opet wagnerovska tema. Pored  Nietzscherova i Schopenhaureova ujecaja, golem je utjecaj na Thomasa Manna  imao i Richard Wagner. U jednome pismu Hermannu Hesseu Mann, pišući o svojoj sklonosti prema"demagoškoj umjetnosti" Richarda Wagnera, priznaje da ga je on "možda zauvijek odredio, da ne kažem korumpirao".

Walsunška krv je prvi put objavljena 1906. godine, a nakon toga ju je autor povukao. Ponovio ju je, u jednokratnoj i limitiranoj nakladi, dao tiskati tek 1921. godine. Kasnije je, nakon autorove smrti, objavljivana u svim izdanjima sabranih pripovjedaka, a ovdje bi simbolično mogla markirati dvostruku granicu: do nje ono što je Thomas Mann stvorio od svoje tridesete godine, od nje do danas stogodišnju distancu i s njom mogućnost novog pogleda na djelo Thomasa Manna.

Bodovi: 8,00
Pri svakoj kupovini prikupljate bodove, a za određeni broj bodova dijelimo vrijedne poklone. Prikupljati bodove možete samo ako ste registrirani korisnik.
Redovna cijena: 96,00 kn
Cijena: 10,00 kn
Dodaj u favorite Dodaj u košaricu kom

Komentari

Vaše ime:
Komentar:

Korisnički kutak

Prijava na newsletter

Novo u našem izlogu

Pokloni

Za pojedinačne narudžbe preko 500,00 kn darujemo poklon knjigu.

Druga Eva

Top lista beletristike

Top lista publicistike

Michael Newton

Barbara Ann Brennan

Knjige po 10,00 kuna

Knjige po 20,00 kuna

Kuharice

Za najmlađe

Rječnici

Dr. David R. Hamilton