Atlas jezika

 29,86 ~ 224,98 kn

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda

Opis

Ovaj Atlas jezika prvi je takav priručnik u hrvatskom jezikoslovlju; namijenjen je školovanim laicima, ali i stručnjacima i studentima različitih lingvističkih i filoloških područja.

Knjiga donosi obilje provjerenih podataka o velikom broju jezika, o njihovim strukturalnim osobitostima, podrijetlu i rasprostranjenosti; posebno poglavlje posvećeno je razvitku pismenih sustava na raznim jezicima.
Premda popularno i jasno pisana, sastavili su je vrhunski lingvisti, stručnjaci za genetsku, teritorijalnu i tipološku lingvistiku i poznavaoci jezičnih situacija i rasprostranjenosti jezika na svim kontinentima. Ova je knjiga sinteza rezultata do kojih je lingvistička znanost došla nakon nekoliko desetljeća istraživanja tijekom kojih se pozornost lingvista sve više okretala neobično velikom broju načina na koje se jezici svijeta međusobno razlikuju, te zamršenim problemima njihova podrijetla i širenja.

U ovoj knjizi čitalac ce pronaći provjerene podatke o rasprostranjenosti i osobitostima golemog broja jezika, pa i onih malih, kojima prijeti izumiranje.

Godina

Format

30 x 23

Uvez

Tvrdi

Izdavač

Autor

, ,

Broj stranica

223

ISBN/BAR KOD: 953-6926-19-9 Kategorija: Oznake: , ,