Metak u leđa za Mira Barešića

 16,12 ~ 121,46 kn

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Aktivna uloga u Josipa Perkovića u likvidaciji Mira Barešića ne može se ignorirati. Hrvatski iseljenici koji su pomagali Miru Barešiću dok je bio u Južnoj Americi i koji su s njime bili u stalnom kontaktu nisu mogli vjerovati da je Miro po povratku u Hrvatsku bio na sastancima s Josipom Perkovićem, Gojkom Šuškom i Vicom Vukojevićem. Taj moment je posebno intrigantan pogotovo stoga što je općepoznato da je upravo Josip Perković bio uključen u organizaciju likvidacije hrvatskih emigranata.

Trebalo je proći više od 20 godina da bi se počelo rasvjetljavati najmračnije poglavlje Domovinskog rata, a to je likvidacija najpoznatijeg hrvatskog emigranta Mira Barešića. Za Barešića je rat za samostalnu Hrvatsku započeo još 1971. godine hrabrim ali nerazboritim činom kojim je htio ubrzati kotač političke povijesti. Barešić je proveo gotovo cijeli svoj život u bijegu i zatvorima, a istovremeno su mu pripadnici Udbe pripremali smaknuće. Kada je pomislio da je osamostaljenjem Hrvatske došao kraj njegovim mukama i progonima, Barešić se vraća u Domovinu u kojoj gubi život.

Sve do danas mislilo se da je poginuo od neprijateljskog metka, no istina je drugačija.

Zahvaljujući informacijama koje su autori dobili sa suprotne strane i izjavama osoba koje su bile u neposrednom kontaktu s Mirom, a objavljene su u ovoj knjizi, autori započinju rekonstrukciju njegove likvidacije koja će mnoge uznemiriti…

Godina

Format

24 x 16

Uvez

Mekani

Izdavač

Autor

, ,

Broj stranica

281

SKU: 978-953-289-088-4 Kategorija: Oznake: , ,