Velika knjiga UNESCO-ove svjetske baštine

 77,65 ~ 585,05 kn

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Osnivački sporazum o Popisu svjetske baštine, koji je odobrio UNESCO tri godine ranije u Parizu, stupio je na snagu 17. prosinca, 1975. godine. Od tada je 180 zemalja potpisalo sporazum, koji sada štiti preko 700 prirodnih i kulturnih dobara smještenih u 135 zemalja. Ovaj neprocjenjivi inventar svjetskih čuda obuhvaća mjesta koja su označila evoluciju života na Zemlji, te područja gdje se počelo razvijati čovječanstvo, netaknute prirodne parkove, ostavštinu veličanstvenih civilizacija koje su odavno nestale, raskošna kraljevska boravišta, remek djela umjetnosti i arhitekture, mjesta posvećena najvećim svjetskim religijama, te nezaobilazna temeljna djela industrijskog doba.

Izabrali smo 110 lokacija na svim kontinentima i iz svih vremenskih razdoblja, te smo ih objedinili u jednu knjigu prikazujuću najnevjerojatnija blaga našeg planeta. Ova knjiga pruža pregled prirodnih i kulturnih izvora diljem svijeta, te skreće pozornost na golem izazov kojeg se latio UNESCO kako bi ih zaštitio i očuvao.

Obuhvaćajući civilizacije i ljepote našeg planeta u svrhu stvaranja stvarne knjižnice povijesti, Velika knjiga svjetske baštine krasno svjedoči o našem životu i kulturi. To je u kratko, povijesno sjećanje našeg planeta.

Godina

Format

36 x 27

Uvez

Tvrdi

Izdavač

Autor

,

Broj stranica

512