kupi knjigu

INTERNET KNJIŽARA

Prijava Registracija

Područja


Pregled


Vrt

- SUPER PONUDA -

Hrvatsko kiparstvo XIX. i XX. stoljeća

Poljoprivreda

Iscijelite sami sebe

Mali priručnik za ...

Prijava na newsletter

Ta ravnopravna stvorenja

Ta ravnopravna stvorenja

Zoran Čiča, grupa autora

Svaki izbor u životu ima neposredan utjecaj na život pojedinca, ali i na njegovu okolinu. Ukalupljeni u društvo koje nam stalno nameće osjećaj nemoći i nevažnosti, rijetko propitujemo svoje stavove i izbore koje na temelju tih stavova slobodno donosimo. Ne čudi stoga činjenica da smo u svojim postupcima često nedosljedni i kontradiktorni. Osobito se to odnosi na naše poimanje nasilja, a koje kao civilizirano društvo generalno ne prihvaćamo. Svoju djecu učimo da nasilje nije u redu i nije prihvatljivo, ali već u sljedećem trenutku napravimo nešto potpuno u suprotnosti tome, ne dovodeći u pitanje ispravnost svog postupka.

Želimo vjerovati, unatoč trenutno važećoj znanstvenoj paradigmi, da sami nismo životinje jer nam se to čini tako neprofinjenim, ne-duhovnim i nedostojnim savršenstva nazvanog homo sapiens. A kada tražimo argumente kojima bismo opravdali svoje svakidašnje sudjelovanje u nevjerojatnoj okrutnosti i nasilju nad ostalim životinjama, koje se događa isključivo stoga što ga sami dopuštamo i potpomažemo u svojoj slobodi izbora, bez ustručavanja se pozivamo na razne izgovore koji nam u datom trenutku najviše odgovaraju.

Ali, ako ne dopustimo promišljanje i preispitivanje vlastitih stavova, razmišljanja i djelovanja, naš će moralni i duhovni napredak zastati. A, zastane li razvoj pojedinca, nerazumno je očekivati da će cjelokupno društvo nesmetano napredovati. Nije li lanac jak koliko je jaka njegova najslabija karika?

Bodovi: 11,00
Pri svakoj kupovini prikupljate bodove, a za određeni broj bodova dijelimo vrijedne poklone. Prikupljati bodove možete samo ako ste registrirani korisnik.
Redovna cijena: 130,00 kn
Cijena: 117,00 kn
Dodaj u favorite Dodaj u košaricu kom

Komentari

Vaše ime:
Komentar:

Korisnički kutak

Prijava na newsletter

Novo u našem izlogu

Pokloni

Za prikupljenih 500,00 bodova darujemo poklon knjigu.

Mehanički čovjek

Top lista beletristike

Top lista publicistike

Michael Newton

Barbara Ann Brennan

Knjige po 10,00 kuna

Knjige po 20,00 kuna

Kuharice

Rječnici

Dr. David R. Hamilton