Bucko i krtice

 10,75

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Dugovječni i neumorni, plodni i zaslužni flamanski pisac Anton van de Velde (1895-1983) ima u svome bogatom književnom i kazališnom opusu i štivo namijenjeno djeci: kraće romane, pripovijetke, igrokaze.

Lako je nalazio put do dječjeg srca jer su njegove priče bliske dječjem poimanju: svježe su i zabavne, duhovite i dinamične, a duboko utemeljene u životu i nenametljivo poučne.

Nikakvih “čuda” nema u Van de Veldovim pričama: nema vještica ni vila, nema zmajeva ni čarobnjaka – tu je samo ono što se moglo dogoditi i judima i životinjama. Stvarnost života i “stvarnost” priče ima u njega isti tijek: čas vedar, čas sumoran; sad pun očaja, sad pun nade (a takav je život staroga krta Bucka i njegovih krtica u ovoj knjizi).

Ova je knjiga ogledalo flamanske tradicije, utemeljene na poštivanju reda, na privrženosti svojoj obitejji, na odanosti domovini i narodu, na optimizmu i na hrabrosti u životu. Tim su vrlinama Flamanci, korak po korak, mudro i nepokolebljivo branili svoju slobodu i samosvojnost, u dugoj, vrlo dugoj i teškoj borbi tjjekom svoje mučne povjjesti, protiv mnogih gospodara i zavojevača, pa i posljednjih “državotvornih” Francuza u zajedničkoj državi. I hrvatskom narodu trebao bi barem dijelak takve vjere, rada, ustrajnosti i mudrosti.

Godina

Format

20 x 12

Uvez

Tvrdi

Izdavač

Autor

Broj stranica

154

SKU: 953-6034-06-9 Kategorije: , Oznake , , , ,