O nama

Izdavačka kuća Škorpion osnovana je 1990. godine u Zagrebu. Nekoliko godina bavila se distribucijom, a zatim krenula sa vlastitom nakladom.

Među prvim objavljenim naslovima je Knjiga Kuharstva – Mire Vučetić, najopsežnija kuharica sa provjerenim receptima iz svih djelova naše zemlje. Tijekom idućih godina izdavali su male kućne biblioteke romana, za svakog ljubitelja dobrog štiva. Posljednjih godina bazirali su se na priručnike za samopomoć, tjelesnu i duhovnu. U djelu publicistike izuzetno značajniji naslov koji izdaje Škorpion je djelo prof. dr. Milana Mesarića “Civilizacija danas i sutra”, djelo koje na hrvatskom jeziku nema paralele.

No, kao izdavači nisu zaboravili ni mladi naraštaj, nudeći im prekrasnu knjigu Origami – tako potrebitu za razvijanje motorike kod djece. Kroz slaganje modela od papira djeca uče strpljivosti i mrnoći, što je važno za razvoj osobnosti mladih u današnjem užurbanom svijetu. Zasluživši svojim radom povjerenje mnogih  izdavača, u distribuciji nude na tisuće naslova. U svom malom složenom kolektivu i nadalje će objavljivati naslove na radost njima i njihovim vjernim kupcima.

Podaci tvrtke

ŠKORPION d.o.o.
Babonićeva 44, 10 000 Zagreb, Hrvatska

Tel: 01/4635 341
Fax: 01/4635 342
Email: info@kupiknjigu.com 
Email: itp-skorpion@zg.htnet.hr

OIB:18282736949
MB: 03597938