Čista sila

 18,45

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

On je “kralj Sjevernog Manhattana”, visoko odlikovani narednik NYPD-ja i pravi vođa “Da Forcea”.

Malone i njegova posada najpametniji su, najtvrđi, najbrži, najhrabriji i najgori, elitna specijalna jedinica kojoj je dana carte blanch za borbu protiv bandi, droge i oružja. Svakog dana i svake noći tijekom osamnaest godina što ih je proveo na poslu, Malone je služio na prvim linijama, svjedočeći povrijeđenostima, mrtvima, žrtvama, kriminalcima.

Učinio je sve što je potrebno da služi i štiti u gradu izgrađenom ambicijom i korupcijom, gdje nitko nije čist — uključujući i samog Malonea.

Ono što samo rijetki znaju jest da je Denny Malone prljav: on i njegovi partneri ukrali su milijune dolara u drogi i gotovini nakon najveće havarije heroina u povijesti grada.

Sad je Malone uhvaćen u zamku, pritišću ga federalaci, pa mora hodati tankom linijom između izdaje svoje braće i partnera Joba, svoje obitelji i žene koju voli, pokušavajući preživjeti, tijelom i dušom, dok je grad na rubu rasnog požara koji bi ih sve mogao uništiti

Ovo je veliki policijski roman našeg vremena i knjiga koju je samo Don Winslow mogao napisati: opsjednuta priča o pohlepi i nasilju, nejednakosti i rasi, zločinu i nepravdi, odmazdi i iskupljenju koja otkriva naizgled nepremostive napetosti između policije i različitih građana oni poslužuju. Prikazujući zapaljiv portret grada na rubu te portret hrabroga, herojskog čovjeka, punog mana, koji stoji na rubu ponora, Sila je remek-djelo urbanog realizma, puno šokantnih i iznenađujućih obrata, natopljenog bljeskovima crnog humora, moralno složena i krajnje zadivljujuća disekcija modernog američkog društva i kontroverznih pitanja s kojima se danas suočavamo.

Godina

Format

24 x 15

Uvez

Mekani

Izdavač

Autor

Broj stranica

492

SKU: 9789538130519 Kategorije: , ,