Crni Leopard, Crveni Vuk

 22,43

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

 Tragač je lovac, poznat diljem trinaest kraljevstava kao onaj koji ima nos – i uvijek radi sam. No, on prekrši svoje vlastito pravilo kada, unajmljen da pronađe izgubljeno dijete, postane dio skupine lovaca koji tragaju za istim dječakom. Ti su družbenici neobičniji i opasniji jedan od drugoga, od diva, preko vještice, do mjenjolikog leoparda, i svi imaju neku svoju tajnu.

Dok ova neusklađena skupina slijedi dječakov miris, od mirisnih citadela preko zaraženih rijeka do začaranih tamnih zemalja i dalje od njih, na svakom koraku pod napadom stvorenja koja ih žele uništiti, Tragač se počinje pitati: tko je taj tajanstveni dječak? Zašto tako mnogo ljudi želi spriječiti njegovo pronalaženje? I što je najvažnije od svega, tko govori istinu a tko laže?

S motivima iz afričke povijesti i mitologije i iz vlastite mašte, Marlon James istkao je tapiseriju pustolovina koje oduzimaju dah kroz svijet koji je istovremeno drevan i zapanjujuće moderan. Na uzbudljivoj pozadini magije i nasilja, istražuje temelje istine, ograničenja moći, viška ambicije i naše potrebe da sve to shvatimo.


Prvi dio trilogije “Mračna zvijezda”


Crni Leopard, Crveni Vuk  je roman za koji nisam ni znao da mi nedostaje dok ga nisam pročitao. Opasna, halucinogena, drevna Afrika, koja postaje svijet fantastike jednako dobro realiziran kao bilo koje Tolkienovo djelo,  s jezikom moćnim poput onog Angele Carter. Dubok je i vješt poput Genea Wolfea, krvaviji od Roberta E. Howarda, ali u potpunosti Marlon James. To je nešto veoma novo što djeluje kao staro, na najbolji mogući način. Ne mogu dočekati sljedeći nastavak.“

Neil Gaiman

Dobitnik nagrade Ray Bradbury.

Finalni izbor za National Book Award.

Bestseler The New York Timesa.

Knjiga godine u izboru časopisa The Wall Street Journal, Time, NPR, GQ, Vogue i Washington Post.

Godina

Format

24 x 16

Uvez

Tvrdi

Izdavač

Autor

Broj stranica

640

SKU: 9789538130618 Kategorije: , , ,