Djevojka u plavoj haljini, na prozoru, u sumrak

 19,00

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

U Berlinu je vrlo živo, ali dvadesetsedmogodišnja Hannah osjeća da njezin život još nije počeo. U čudnoj je vezi sa svojim mentorom, a često u domu za nemoćne osobe posjećuje stogodišnju baku Evelyn koja žudi dočekati kraj života. No jedno pismo iz Izraela mijenja sve. Evelyn je nasljednica ukradene i nestale umjetnine. Zašto Hannah ne zna ništa o Židovima u svojoj obitelji? I zbog čega Evelyn tako uporno odbija govoriti o prošlosti i posebno o svojoj majci? A onda će priča krenuti. Trag slika vodi u dvadesete godine 20. stoljeća, do tvrdoglave djevojke koja se zvala Senta…

Roman Djevojka u plavoj haljini, na prozoru, u sumrak velika je njemačka književna senzacija u kojoj se isprepleću ženske sudbine nekoliko generacija koje postaju žrtve „velike povijesti“. Propuštene prilike, ukradene umjetnine i ljubavne nesigurnosti koje se baštine od predaka tema su ovoga zanimljivog i dirljivog romana koji je s njemačkoga prevela Branka Grubić.

 

Schröder pripovijeda ozbiljno, a ujedno i zabavno o isprepletenim životnim temama i sudbinama četiriju generacija.

– Der Tagesspiegel

Alena Schröder pravo je otkriće. Oko izgubljene Vermeerove slike – na to se odnosi naslov – Schröder plete lijepu obiteljsku priču koja obuhvaća razdoblje od stotinu godina. Najizražajniji je njezin opis žena koje se kaju što su postale majkom.

– ARD Druckfrisch

Mlada žena u plavom na prozoru u sumrak obiteljska je saga, krimić, dio povijesti vremena.

– WDR 5, Neugier genügt

Alena Schröder u svojem debitantskom romanu zanimljivo i prekrasnim mirnim tonom iznosi dijelove vlastite obiteljske priče i piše o životnim ciljevima koje si postavljaju različite generacije.

– Stern

Schröder podrobno opisuje mjesta, poglede, razgovore. Čitatelji su prisutni, osjećaju rastrganost tih brojnih složenih ženskih likova, njihove sukobe, njihov teret. Divna, pomirljiva knjiga koja odiše atmosferom.

– NDR Kultur

 

Ostali naslovi biblioteke Irida.

 

O autorici:

Alena Schröder rodila se 1979. godine, radi u Berlinu kao slobodna novinarka i spisateljica. Studirala je povijest, političke znanosti i latinoamerikanistiku u Berlinu i San Diegu i pohađala školu „Henri Nannen“. Nekoliko godina radila je kao urednica u časopisu BRIGITTE, a danas radi kao slobodna novinarka, među ostalim za BRIGITTE i SZ-Magazin. Autorica je nekoliko stručnih knjiga.

Godina

Format

21 x 14

Uvez

Mekani

Izdavač

Autor

Broj stranica

280

SKU: 9789538423703 Kategorije: ,