Dnevnici jednog Ubibota 2

 17,90

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

DESET NAGRADA ZA NAJBOLJI SF SERIJAL

MILIJUN PRODANIH PRIMJERAKA

 

U drugoj knjizi o avanturama Ubibota naći ćete još dva mini-romana.

U trećem, “Odbjegli protokol” (Rogue Protocol), Ubibot će krenuti na novo putovanje, nadajući se da će pronaći inkriminirajuće dokaze protiv zle korporacije GrayCris na njihovom napuštenom postrojenju u orbiti planeta koji je trebao biti teraformiran. No da ne bude sve tako jednostavno, paralelno s tim, događa se i nezavisna misija spašavanja postrojenja koje je osuđeno da se iz nestabilne orbite sruši na planet. Kada se konačno svi zajedno nađu na platformi za teraformiranje, suočit će se sa serijom sabotaža i odredom neprijateljskih borbenih Sig-droida koji imaju jasnu misiju – uništiti platformu i sve dokaze zajedno sa svima koji se zateknu na njoj.

Kako bi savladao protivnike, Ubibot će trebati upotrijebiti sve svoje talente. Višestruko hakiranje opreme, postavljanje taktičkih zamki, zavaravanje borbenih Sig-droida koje treba uvjeriti da protiv sebe imaju samo običan serijski model, održavanje dva lažna identiteta, jednog pred ljudima koji mu vjeruju i drugog pred plaćenim bioničkim ubojicama kojima služi samo kao mamac.

U cijeloj toj gužvi, Ubibot će potpuno neočekivano steći novog prijatelja.

U četvrtom, “Izlazna strategija” (Exit Strategy), Ubibot će se zateći u pomalo neočekivanoj situaciji. Sada, kada je s čvrstim dokazima u džepu mislio da je njegova misija završena, saznat će da je njegova dobrotvorka, doktorica Ayda Mensah, oteta i zatočena negdje na neprijateljskoj svemirskoj postaji TranRollinHyfa, u samom sjedištu GrayCrisa.

Ubibotu se čini da mu ne preostaje ništa drugo nego poduzeti samoubilačku operaciju spašavanja.

Sukob između planetarnog sustava Saveza za Očuvanje, čija je predsjednica dr. Mensah, i beskrupuloznog GrayCrisa iz Korporacijskog Spiralnog Kraka eskalirao je od angažiranja ratnih svemirskih brodova do neprikrivene prijetnje ubojstvom. Vrijeme ističe.

Gotovo goloruk, bez svog borbenog zaštitnog oklopa, Ubibot će krenuti u akciju u kojoj jednostavno ne vidi rješenje kako će ostati na životu.

Srećom, za razliku od običnih ljudi, ovaj Sig-droid može se popraviti nakon pretrpljene štete, ako nešto ostane od njega.

 

O autorici

Martha Wells je autorica mnogih romana iz žanra fantastike, Witch KingThe Wizard HuntersWheel of the InfiniteBooks of the Raksura serije (s prvim romanom u seriji The Cloud Roads i zadnjim The Harbors of the Sun), te romana nominiranog za Nebulu The Death of the Necromancer, kao i drugih romana za mlade, kratkih priča i publicistike.

Njena najpopularnija serija knjiga su Dnevnici jednog Ubibota koja je bila je na ljestvici najprodavanijih knjiga New York Timesa i USA Today.

Dnevnici jednog Ubibota do sada su nagrađeni s četiri nagrade: “Hugo” za najbolje F&SF djelo godine koje dodjeljuju čitatelji, dvije nagrade “Nebula” koje dodjeljuje profesionalni žiri sastavljen od F&SF autora, te tri nagrade “Locus” koje dodjeljuju čitatelji istoimene stručne publikacije.

Također je novela Svi sustavi u crvenom dobila nagradu “Alex” koju dodjeljuje Američko udruženje bibliotekara.

Godina

Format

24 x 16

Uvez

Mekani

Izdavač

Autor

Broj stranica

216

SKU: 9789535206163 Kategorije: , , Oznaka: