Dogovor

 19,90

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Svi su u New Yorku čuli za Benjamina i Helen Rask. On je legendarni tajkun s Wall Streeta, a ona genijalna kći ekscentričnih američkih aristokrata. Zajedno su se uzdigli do vrha naizgled beskrajnog bogatstva, ali po kojoj cijeni?
Glasine o njima okosnica su uspješnog romana iz 1937. koji su izgleda svi u New Yorku pročitali. No to nije jedina verzija te priče…

„Dogovor“, maestralan roman Hernana Diaza, priča je o bogatstvu i talentu, povjerenju i intimnosti, istini i percepciji. Književna slagalica u kojoj se traga za istinom raskrinkavajući zablude koje su često u središtu intimnih veza, ali i lakoću kojom moćnici manipuliraju činjenicama. Ovo iznimno hvaljeno djelo prevodi se na više od 25 jezika, a ušlo je i u širi izbor nagrade Booker te finale nagrade Kirkus.

***

Balzac bi bio ponosan, baš kao i Borges.
Rachel Kushner

Klasne razlike, kapitalizam i pohlepa u priči koja će vas opčiniti.
Esquire

Kaleidoskop podivljalog kapitalizma ranog 20. stoljeća. Uspijeva na svim razinama.
Publishers Weekly

Jedino što je sigurno jest Diazova genijalnost i vrijednost ovog romana.
The Washington Post

Tour de force. Veličanstven roman o carstvima i zaboravu, muževima i ženama, nevjerojatnom bogatstvu i neizrecivom jadu. ˝Dogovor¨ je ponajprije vraški zabavna književna poslastica, djelo koje se ne ispušta iz ruku.
Oprah Daily

Slojevito i konstantno iznenađujuće. Veliki dio užitka koji donosi ovaj roman potječe od njegove nepredvidljivosti. Dodajte Henryja Jamesa i Edith Wharton, kao i Thomasa Manna. Uzbudljivo i inteligentno.
The New York Times

Godina

Format

21 x 14

Uvez

Mekani

Izdavač

Autor

Broj stranica

444

SKU: 978-953-372-029-6 Kategorije: , ,