Enigma Ulice bijelih kaputa

 17,79

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Jedna istraga Nicolasa Le Flocha, komesara u Châteletu, po naredbama slavnoga Sartinea, glavnog upravnika policije Luja XV. Godine 1761. mladi Nicolas Le Floch napušta rodnu Bretanju da bi ušao u službu gospodina de Sartinea, šefa tajnih poslova Luja XV. Postavši jedan od špijuna toga glavnog upravnika policije, Nicolas će ubrzo otkriti okrutnost ljudi i brutalnost urota: u Parizu, u svijetu zločina, sve se vrti oko kocke, razvrata i krađe, koji komuniciraju bezbrojnim labirintima. Prvo umorstvo koje otkriva uranja ga u srce izopačenosti glavnoga grada: jedan pokvareni komesar, njegova supruga, bivša štićenica kuće užitaka, jedno truplo u Ulici bijelih kaputa, jedan krvnik, sudski liječnik amater u mrtvačnici Basse-Geôle (Donja tamnica)…
A ako ga sve to dovede previše blizu kralja i Madame de Pompadour?

Istraga koja oživljuje Pariz XVIII. stoljeća, njegovu atmosferu, njegove ulice, prolaznike, rituale, zločine i misterije.

Diplomat, specijalist za XVIII. stoljeće, Jean-François Parot stvorio je jedan lik koji nas, iz knjige u knjigu i sa sve većim uspjehom, uranja u srce Pariza dvorskih spletaka i ulica pod vladavinom Luja XV. i Luja XVI. Njegov je niz bio predložak za veliku seriju na France 2 (Drugi program Francuske televizije).

Godina

Format

22 x 19

Uvez

Mekani

Izdavač

Autor

Broj stranica

403

SKU: 978-953-297-333-4 Kategorije: , Oznake: , , ,