Filozofija

 29,90

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Filozofija je vrlo zabavan predmet. Ona postavlja teška pitanja pa se u početku čini da je nemoguće odgovoriti na neka od njih. No kad naučite metode analiziranja problema, pronalazite zadovoljstvo u uzbuđenju traganja za odgovorima. Jedna ideja vodi prema drugoj, a zatim slijede uzbudljivi trenuci otkrića. Osim što pruža izazov rješavanja zagonetki, filozofija dodiruje sva područja koja su zaista važna. Većinu studenata fasciniraju jedno ili dva specifična područja, no od ključne je važnosti zadržati širu sliku, a upravo to nudi ova knjiga. Knjiga Diploma u jednoj knjizi: Filozofija pruža vam sveobuhvatan prikaz filozofije u jednom svesku.

Ona obuhvaća sve važne teme zapadne filozofije, uz blagi naglasak na tradiciju anglosaksonskih zemalja kad je riječ o misliocima iz modernih vremena. Fascinantna je povijest filozofije prikazana u posebnom odjeljku na kraju svakog poglavlja i opisuje postupnu pojavu novih područja razmišljanja te ljude koji su oblikovali disciplinu. Ti odjeljci uključuju i kratke prikaze svih slavnih osoba iz tog područja, premda je izbor novijih mislilaca nužno selektivniji. Svako je područje usredotočeno na jednu temu. Knjiga započinje općenitim i teoretskim temama, pa prelazi na istraživanje pitanja koja se bave ljudskim bićima i njihovim ponašanjem te završava pogledom na prirodu i transcendenciju.

Poglavlja se mogu čitati bilo kojim redoslijedom, a svaki je odjeljak unutar poglavlja moguće čitati zasebno. Prilikom predstavljanja pojedine teme, najprije se objašnjava temeljni problem i njegove implikacije, a potom se ističu različite vrste argumenata. Njih valja shvatiti kao temelj za raspravu, a ne kao sveobuhvatnu sliku. Želite li napredovati u filozofiju, kao i u većini drugih područja, postoji terminologija koju valja svladati, a najvažniji su pojmovi uključeni u tekst. Tamo gdje je to važno objašnjeni su stručni izrazi, a njih je moguće pronaći i u pojmovniku na kraju knjige.

Godina

Format

25 x 22

Uvez

Mekani

Izdavač

Autor

Broj stranica

256

SKU: 9789538130700 Kategorije: ,