Grad prozora

 19,78

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Lucas Page je profesor matematike i astrofizike na sveučilištu Columbia. U slobodno vrijeme piše knjige i uživa u mirnom životu okružen obitelji, suprugom Erin i petoro usvojene djece. Badnje veče je vrijeme kad ne očekuje da mu netko pozvoni na vrata.

Lucas Page nije samo samozatajni profesor i povučeni obiteljski čovjek. On je jedan od najčuvenijih agenata koje je FBI ikada imao. Sada je umirovljen nakon što je u svojoj posljednjoj akciji ostao je bez obje noge, jedne ruke i oka. Opremljen vrhunskim protezama pravi se da živi normalan život. Opremljen je i vrhunskim umom koji je u stanju vidjeti sve ono što drugi ne vide. Sada ga ne koristi.

I zato će, kada mu se na vratima pojavi bivši šef i zamoli ga da mu pomogne pronaći snajperistu koji je nevjerojatnim hitcem u noćnoj mećavi ubio njegovog bivšeg partnera, Lucas Page obući kaput i izaći u zimsku noć ne razmišljajući.

Briljantnom matematičkom dedukcijom kojom može osvijetliti najtamnije mjesto zločina, Lucas će se korak po korak približiti identitetu snajperiste. Koji i dalje nastavlja svoj ludi pohod ubijajući policijske službenike naizgled bez ikakvog smisla i logike.

No kada serijski ubojica osjeti da mu je Lucas za petama, pokazat će se da sva medijska izloženost i stara slava agenta FBI-a Lucasu ni najmanje ne pomažu, naprotiv, on i njegova obitelj postat će idući cilj snajperiste koji nikada ne promašuje metu.

O romanu

Ono što čini ovaj roman iznimnim, nije samo zamršeni zaplet pun obrata, nije ni odlično pogođena karakterizacija likova koji su upravo smišljeni da bi potencirali jedni druge. Osnovna stvar koja ovaj roman izdiže iz uobičajenog je Pobijev stil, zahtjevnost njegove rečenice, kojom traži od čitatelja da je cijelo vrijeme prisutan kao da je sudionik u romanu.

Pri tome Pobi uspijeva biti duhovit, ironičan, kulturološki uronjen u današnjicu i opet na svoj način zahtjevan. Većini pisaca to uspije povremeno, no malo tko to dosljedno provede od prve do zadnje stranice.

Proglašen u Americi najboljim stranim krimićem godine – “Grad prozora” kanadskog spisatelja Roberta Pobija doslovno je jednoručno redefinirao žanr suvremenog kriminalističkog trilera.

Prvi roman o Lukasu Pageu…

….izvrstan zaplet , izvrsne postavke i još bolji likovi – Lee Child

Pobija jednostavno vrijedi čitati. Točka.

Godina

Format

24 x 16

Uvez

Tvrdi

Izdavač

Autor

Broj stranica

352

SKU: 9789538130458 Kategorije: , ,