Halal zumra

 15,90

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Dosad objavljene pjesničke knjige Alena Brleka – u kojima je izgradio prepoznatljiv, istovremeno zatvoren i posve otvoren pjesnički svijet u kojem je manje više, a jezik sklisko polje redukcije, igre i eksperimenta – zastupale su redom tijelo, duh i um, čineći usput uspostavljenu, konceptualno uvezanu trilogiju. Kontinuiteti i razlike Halal zumre lijepo se ogledaju već u njenom naslovu. Opet je tu, otpočetka, poznata začudnost, šifra, tajna. Ipak njezina je proizvodna logika drukčija: nije riječ o pukotini u jeziku iz koje se razrasta višak značenja, nego o svojevrsnom ready‑madeu, tvorenju novoga od postojećih referenci globalne i lokalne svakodnevice.

Stihova je i dalje malo, škrti su, gusti. Istovremeno, otvaraju se čitatelju, nude ključeve, traže utočište u pop‑kulturi. Bave se mjestom nesigurnosti, nepovjerenja u ishod vlastitih borbi, nemogućnosti da se do kraja kaže, razumije. Stoga i „brajica“ na lijevim stranama; njen neopipljiv i nijem, jalovi otisak. Posjetnica iz prešućenog.

 

O autoru

Alen Brlek (1988.) autor je pjesničke trilogije Metakmorfoze (Algoritam, 2014., / BEK, 2021.), Pratišina (Kontrast, 2017. / Fraktura, 2020.) i Sang (HDP/Kontrast, 2019.). Izbor pjesama na francuskom jeziku objavljen mu je 2022. godine (L’Ollave). Pjesme su mu prevedene i objavljene na nekoliko jezika i mnogim publikacijama. Trenutno radi kao urednik. Sve ostalo je privatno, na internetu ili nevažno.

Godina

Format

20 x 12

Uvez

Tvrdi

Izdavač

Autor

Broj stranica

63

SKU: 9789535205807 Kategorije: ,