Imperij

 19,77

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

„Imperij je klasik u žanru putopisne reportaže, remek-djelo jednog od najvećih pisaca i svjedoka 20. stoljeća.”

–        Times Literary Supplement

 

Imperij, maestralna knjiga najvećega poljskog književnog putopisca 20. stoljeća Ryszarda Kapuścińskog o raspadu Sovjetskog Saveza, kombinira sjećanja iz djetinjstva s beskompromisnim novinarstvom. Imperij započinje opisom sovjetske okupacije autorova rodnog grada u istočnoj Poljskoj 1939., a kulminira, 50 godina kasnije, putovanjem dugim više od 6000 kilometara koje ga vodi od Kremlja do napuštenog gulaga Kolima, od rudarskog štrajka u području arktičkoga polarnog kruga do pogibeljne vožnje autobusom kroz ratne zone na području Kavkaza. Pišući o međuetničkoj mržnji, vjerskom fanatizmu, pasivnosti i paranoji, koji su duboko obilježili dvije generacije istočnih Europljana, Kapuściński je komponirao simfoniju za carstvo koje se urušava – djelo koje povijest prevodi u nade i patnje ljudi osuđenih da je prožive.

 

Iz medija:

 

„Kapuściński nadrasta granice novinskog žanra. Narativna snaga njegova stila nameće usporedbu s Conradom, Kiplingom ili Orwellom.”
– Blake Morrison

 

„Snažan i uvjerljiv narativ iz pera majstora književne reportaže i jednog od najsnažnijih glasova 20. stoljeća. Kapuściński istražuje goleme nepravde i zla prema čitavim narodima i državama, prema ljudskoj psihi, i fizičkom okolišu. To je razorna slika Rusije koja prodire duboko do deprimirajuće zbilje tijekom 70 godina sovjetske vladavine.”

– The Boston Globe

 

„Kapuściński je očaravajući vodič koji u sebi sjedinjuje bezgraničnu ustrajnost, sjajan stil, dječju znatiželju i autoritet istinskog intelektualca.”

– The New York Times Book Review

 

„Kada djeca naše djece požele pronaći razloge okrutnosti kraja 20. stoljeća, kad se zapitaju zašto su revolucije jedna za drugom iznevjeravale svoja obećanja zbog pohlepe, straha i zbunjenosti svojih vođa, treba ih uputiti na to da čitaju Ryszarda Kapuścińskog.”

– Wall Street Journal

Godina

Format

24 x 15

Uvez

Mekani

Izdavač

Autor

Broj stranica

360

SKU: 9789533555881 Kategorije: ,