Ispod površine

 25,00

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

“Ispod površine” je prvi hrvatski ronilački putopis. Ako zaronite u njegove stranice s fantastičnim fotografijama podmorja imat ćete priliku doživjeti daleko šire obzore od samog ronjenja. Kroz knjigu se provlače brojne civilizacije, kulture, religije, povijest, sraz čovjeka i mora, neke od najljepših svjetskih plaža, potopljene ljudske sudbine i nadanja, neizmjerno bogatstvo podvodnog svijeta …

Ova, druga knjiga autorove trilogije “Gdje misli nestaju” nakon nekih od najviših i najuzbudljivijih vrhova svjetskih planina spušta se ispod površine mora, oceana, jezera, rijeka pa čak i akvarija i bazena. Autor nam omogućuje uvid u šarene, životom prebogate koraljne grebene, okomite zidove koji se duboko spuštaju u modre dubine i pješčana prostranstva podmorja. Ljubitelji povijesti moći će se susresti s podvodnim povijesnim nalazištima iz doba starog Rima, srednjovjekovnim brodolomima, brodskim olupinama iz I i II svjetskog rata, kao i onima novijeg datuma. Posjetit ćete podvodne, ali i brojne “kopnene” muzeje, susresti se s morskim psima, ražama, murinama, dupinima, barakudama, ali i rakovima, sipama i cijelom niskom bezbrojnih vrsta riba koje žive u brojnim svjetskim morima od Kariba, Atlantskog i Indijskog oceana, do Sredozemnog, Jadranskog, Arapskog i Javanskog mora.

Autor je Damir Šantek (rođen 1965. godine u Zagrebu). Godine 1978. primio je nagradu publike za najljepšu skulpturu čitatelja Politike. Pjevao je u brojnim rock-sastavima, uključujući Grafite i Gloria II s kojom je kao autor tekstova i pjevač izdao EP 1987. godine. Stripove je objavljivao u Studentskom listu, a pjesme i kratke priče u Valu, RIVAL-u, Rukopisima, Fanzinu i Četvrtom oktobru. Kao novinar pisao je za Oko (novine za kulturu), Heroinu (rock-magazin), Zapad (dnevne novine) i Svijet. Diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, a stručne i znanstvene članke objavljivao je u Strojarstvu, Polimerima, PC Chipu, EGE, infoTRENDU, WIN INI i Gospodarskom listu. Putopise i danas objavljuje u časopisima Hrvatski planinar, SCUBAlife, Outdoors i Planinski vestnik. Objavljivao je fotografije u brojnim časopisima, a osvojio je i brojne nagrade i prva mjesta na foto-natječajima (National Geographic Hrvatska i Österreichischer Alpenverein). Krajem 2022. izdao je prvu knjigu putopisne trilogije “Gdje misli nestaju” u izdanju Mozaik knjige. Planinario je i ronio po svim kontinentima osim Australije.

Godina

Format

21 x 15

Uvez

Mekani

Izdavač

Autor

Broj stranica

381

SKU: 9789534867723 Kategorije: , ,