Ja Cheeta

 13,67

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Johnny Weissmuller, najveći holivudski Tarzan, preminuo je 1984. Lijes mu je spušten u zemlju uz nasnimljene zvukove njegova slavnog zova iz džungle. Maureen O’Sullivan, njegova Jane, slijedila ga je 1998. No njihov kolega, čimpanza Cheeta, “Najsmješnija životinja na svijetu”, živi i dalje. U sedamdeset i šestoj godini života on je uvjerljivo najstariji zabilježeni, ali i najslavniji čimpanza.

U ovoj neponovljivo duhovitoj, vješto napisanoj i toploj, za Bookera nominiranoj knjizi, Cheeta po prvi put vlastitim riječima priča svoju iznimnu priču. Izabran među milijunima kandidata u džunglama Liberije, Cheeta je postao međunarodnom filmskom legendom već svojim prvim nastupom, u Tarzanu i njegovoj družici iz 1934. Zatim je glumio u još devet Tarzanovih filmova, te u Doktoru Jojboliju s Rexom Harrisonom, prije nego što je borba protiv ovisnosti otjerala u ranu mirovinu. Danas sretno živi u Palm Springsu, gdje je stvorio karijeru kao svjetski priznat apstraktni umjetnik.

Imamo povlasticu da nam takav legendarni zabavljač iz prve ruke nudi osoban pogled na živote najslavnijih zvijezda velikog platna. Budući da nijedna životinja nikada nije utužena zbog klevete, knjiga Ja Cheeta nudi pregršt uzbudljivih otkrića o nekadašnjem Hollywoodu. Duhovita, dirljiva i nesmiljeno iskrena, ovo je najveća glumačka autobiografija našeg doba.

Godina

Format

24 x 16

Uvez

Mekani

Izdavač

Autor

Broj stranica

264

SKU: 978-953-304-124-7 Kategorija: Oznaka: