Kad je Nietzsche plakao

 10,62

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Nietzsche, Breuer, Freud, Wagner, Schnitzler, Brahms… neka su od glasovitih imena, aktera ove knjige, čije već puko navođenje izaziva strahopoštovanje i znatiželju. Iako su bili suvremenici, neki se u stvarnom životu nikad nisu upoznali i ovaj znalački napisan roman-ideja nudi njihov fascinantan literarni susret, imaginarno druženje na koje smo svi pozvani i dobrodošli!

Domišljato preuzevši povijesne činjenice iz 1882. — Nietzscheovo očajanje, Breuerovu tjeskobu, Lou Salome, Wagnerovo pismo, Freudov odnos s Breuerom – ugledni američki profesor psihijatrije Irvin D. Yalom ih je vještinom istinskog majstora pisane riječi, upleo u složenu, ali toplu priču koja oduševljava, poučava i nadahnjuje. A kako i ne bi kad nas svojim romanom uvodi u život i opsesije takvih impozantnih umova kao što su jedan od najčitanijih i najutjecajnijih filozofa u povijesti te dvojica velikih liječnika, vjesnik i utemeljitelj psihoanalize.

Na pitanja, pak, zašto je Nietzschc plakao, koja gaj e žena i kako
očarala, ili kojim se trikom poslužio Breuer da odvrati Nietzschea od samoubojstva i pokuša ga izliječiti, te kako je došlo do obrata da Nietzsche liječi njega, Freudovog učitelja, saznajte čitajući ovaj vanserijski i nezaboravni roman!

Godina

Format

20 x 14

Uvez

Mekani

Izdavač

Autor

Broj stranica

284