Kanaan

 17,80

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Roman Kanaan brazilskoga klasika Joséa Pereire Da Graçe Aranhe tvori most između filozofskih i estetičkih struja s kraja 19. stoljeća (realizma, naturalizma i simbolizma) te modernističke struje druge polovine 20. stoljeća. Objavljen 1902. kao Aranhin roman prvijenac svojim socijalnim idejama snažno je uzdrmao brazilsku književnu scenu i postigao velik uspjeh i kod kritike i kod čitatelja. Opisujući novu brazilsku stvarnost, njemačke useljenike, korumpiranost vladajućih struktura, predrasude i rasizam, predstavlja novu fazu brazilskoga romana u povijesti brazilske književnosti.

Prikazujući prilagođivanje njemačkih došljaka u brazilskoj sredini i sukob njemačke europske kulture sa zaostalošću u brazilskoj pokrajini Porto do Cachoeiro, pokazao je kako spomenute kategorije utječu na viđenje nacionalnosti i nacionalnog ponosa.

Taj je roman, po riječima Joséa Veríssima, otkrio velikog pisca i bio je “nov u temi, nov u inspiraciji i koncepciji, i nov u stilu”. Aranhin Kanaan jedan je od najznačajnijih romana u povijesti brazilske književnosti i temeljno djelo za razumijevanje brazilske kulture.

Godina

Format

20 x 14

Uvez

Mekani

Izdavač

Autor

Broj stranica

289

SKU: 978-953-297-422-5 Kategorije: , , Oznake: , ,