Koma

 11,28

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

U središtu najnovijeg romana izuzetno popularnog pisca Generacije X jest mladić Carl koji se budi pošto je pao u komu (ili nije?) kad ga je, dok se vraćao doma posljednjim vlakom, napalo londonsko pod-zemlje. Sada se pokušava ponovno vratiti u život. Njegova razmišljanja lete poput sna između bolničkog kreveta i maglovitih i nejasnih raznih mjesta – njegovog stana, prijateljeve kuće, prodavaonice ploča, knjižare, njegove rodne kuće, svetišta – pozorno ispitujući i istražujući nejasnoću sjećanja na prošlost i pitanja o budućnosti, bez odgovora.
Roman je prožet kafkijanskom dvosmislenošću i nejasnoćom – je li pripovjedač budan ili sanja? Jesu li počeci užasa i strahova s kojima, se suočava samo u njegovoj glavi? Je li ikad izašao iz kome? Postoji li razlika između nas i naše mašte? – a Garlandov slikovit govor i rečenica sa skrivenim značenjem više sliči vježbi nego pravom istraživanju.

Ova priča pripovijedana je teškim i mučnim izrazom. Na kraju priče, kada pripovjedač ne može razlučiti što je stvarnost, a što mašta, napokon odlučuje: ‘Ništa od toga nije bilo stvarno. Nije me briga.’ A dobri su izgledi da i čitatelj osjeti isto. Četrdeset slika autorovog oca gospodina Nicholasa Garlanda, umjetnika i crtača političkih karikatura, urezanih u drvetu, izvrstan su i funkcionalan dodatak knjizi.

Godina

Format

23 x 16

Uvez

Mekani

Izdavač

Autor

Broj stranica

160

SKU: 953-6825-52-X Kategorije: , Oznake: ,