Kult

 20,00

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Mislili su da su to samo otmice.

Bili su u krivu.

 

PSIHOLOŠKI TRILER KOJI ĆE VAS DRŽATI U NEIZVJESNOSTI

OD PRVE DO ZADNJE STRANICE

Roman Kult drugi je dio napete skandinavske trilogije u kojoj su snage udružili švedska kraljica krimića Camilla Läckberg i psiholog, mentalist te nagrađivani autor Henrik Fexeus – sada već kultni spisateljski dvojac. Kao i u Mentalistu, prvoj knjizi trilogije, i ovdje je riječ o neobičnom istražiteljskom paru, policijskoj inspektorici Mini Dabiri i mentalistu Vincentu Walderu.

Kada iz vrtića u Stockholmu nestane dječak, policajka Mina i njezini kolege ponovno se nađu na kušnji. Odmah uočavaju sličnosti s jednom drugom otmicom djeteta koja je loše završila, a sve upućuje na to da će nestati još djece.

Policija ima malo tragova, prožetih kodiranim porukama s ritualnim naznakama, koje ukazuju na pravila igre koju je osmislio vrlo zao um. Tko se to skriva u sjeni i koji mu je cilj?

Prvi put nakon dramatičnih događaja otprije dvije godine, Mina stupa u kontakt s mentalistom Vincentom. Kao i tada, njihov odnos još uvijek je poseban, a pokazao se korisnim i u ovoj istrazi.

No sat otkucava, i kada najranjiviji postanu žrtve – tko ih može spasiti?

O AUTORIMA

Camilla Läckberg jedna je od najčitanijih autorica na svijetu, često nazivana kraljicom skandinavskog krimića i švedskom Agathom Christie, čije su knjige prodane u više od 30 milijuna primjeraka i
objavljene u više od 60 zemalja. Nakon što je završila studij ekonomije i neko vrijeme radila u struci, 2003. počela je objavljivati kriminalističke trilere smještene u priobalni švedski gradić Fjällbacku koji joj donose svjetski uspjeh. Prema njima su snimljeni brojni filmovi i televizijska serija Umorstva u Fjällbacki. Godine 2019. objavila je Zlatni kavez, a 2020. jednako uspješan nastavak Srebrna krila, prema kojima Hollywood trenutačno priprema TV seriju. Uspješna je poslovna žena i jedna od osnivačica investicijskog društva Invest In Her (Uloži u nju) koje se bavi ženskim poduzetništvom i borbom protiv rodne razlike u plaćama. U izdanju V.B.Z.-a dosad su objavljeni njezini romani Ledena princezaPropovjednikKamenorezacZlosretnikSkriveno dijeteSirenaSvjetioničarkaOtok anđelaZlatni kavez, Srebrna krila i Mentalist.

Henrik  Fexeus jedan je od vodećih svjetskih stručnjaka za neverbalnu komunikaciju i govor tijela, jedan od najtraženijih predavača u Švedskoj i nagrađivani mentalist. Diplomirao je filozofiju na Sveučilištu u Stockholmu te je radio u komunikacijama i marketingu. Poznata je televizijska ličnost, nastupao je u vlastitim emisijama, gostovao u raznim programima i bio član žirija švedske inačice Supertalenta. Tijekom svojih nastupa izveo je zapanjujuće psihološke eksperimente. Nagrađivani je autor psiholoških priručnika, koji su prodani u više od 1,2 milijuna primjeraka i prevedeni na 35 jezika i koji se koriste za
obuku međunarodnih korporativnih čelnika i terapeuta diljem svijeta. Godine 2017. objavio je roman za tinejdžere Izgubljeni, prvi dio hvaljenog serijala Posljednja iluzija. U izdanju VBZ-a objavljena je njegova knjiga Umijeće čitanja misli.

Godina

Format

24 x 16

Uvez

Mekani

Izdavač

Autor

,

Broj stranica

520

SKU: 978-953-52-0637-8 Kategorije: , ,