Ledeni zmaj

 25,00

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Ako volite serijal Pjesmu Leda i Vatre Georgea R. R. Marina, Ledenog zmaja ćete obožavati.

U Zapadnim je Zemljama ledeni zmaj bio legendarno i strašno biće. Kamo god poletio, za sobom je ostavljao pustu smrznutu zemlju. Nikad ga nitko nije ukrotio. Ledeni je zmaj svojim dahom širio smrt – smrt, tišinu i hladnoću. Govorilo se: kad ledeni zmajevi lete nad zemljom, zima će biti duža i hladnija nego inače.
Adara ga je na nebu vidjela tisuću puta. No nije se bojala: bila je zimsko dijete, rođeno u najgoroj mrzlini od pamtivijeka.
Jednoga hladnog dana, bilo joj je tek četiri godine, gradila je svoj snježni dvorac, a zmaj je došao i sletio kraj nje, u pustoši snježnih polja. Tada ga je prvi put dotaknula, a s pet ga je prvi put zajahala. Adara je najviše voljela zimu jer, kad bi se svijet ohladio, dolazio bi ledeni zmaj. Ledeni zmaj bio je njezina tajna.
Ali u njezinoj sedmoj godini, jednog ljetnog dana plameni zmajevi sa Sjevera obruše se na njezin dom. Znala je da samo ona, zimsko dijete Adara, i ledeni zmaj koji ju voli, mogu spasiti njezin svijet od uništenja. I tada…ledeni zmaj nasrne, s krilima koja su vrištala tajnu pjesmu zime, i udar hladnoće sukobi se s udarom vatre…
Čarobna je ova priča o hrabrosti i požrtvovnosti, kojom je George R. R. Martin najavio svoj veličanstveni serijal Pjesma Leda i Vatre.

bilješka o autoru
George R. R. Martin autor je s vrhova top-ljestvica New York Timesa, jedan je od vodećih suvremenih autora u žanru fantasy – »američki Tolkien«, kako ga je nazvao časopis Time. Njegov bogati opus uključuje romane iz serijala Pjesma Leda i Vatre – Igra prijestolja, Sraz kraljeva, Oluja mačeva, Gozba vrana i Ples zmajeva – te Vatra i krv, Uspon Zmaja, kao i niz djela kao što su Tuf Voyaging, Fevre Dream, The Armageddon Rag, Dying of the Light, Windhaven (s LisomTuttle), Dreamsongs I i II. Sudjelovao je i u stvaranju Lands of Ice and Fire, zbirke zemljopisnih karata koje je oslikao ilustrator i kartograf Jonathan Roberts, te The World of Ice &Fire (s koautorima Elijem M. Garcíom, Jr., i Lindom Antonsson).
Kao scenarist i producent radio je na serijalu Zona sumraka, Beauty and the Beast te mnogim drugim filmovima i serijama koje nikada nisu snimljene. Živi s voljenom Parris u Santa Feu, New Mexico.

Godina

Format

30 x 23

Uvez

Tvrdi

Izdavač

Autor

Broj stranica

92

SKU: 978-953-342-134-6 Kategorije: , , Oznaka: