Liječnik na zapadnom frontu

 19,78

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Dnevnik Henryja Owensa 1914 – 1918

Dnevnik Velikog rata Henryja Owensa daje živopisan i detaljan prikaz života i borbe u rovovima zapadnog fronta s gledišta vojnog liječnika. Owens, kao pripadnik izvornih britanskih ekspedicijskih snaga, „Starih prezrenih“, bio je među prvim britanskim vojnicima koji su kročili na tlo Francuske. Sljedeće četiri godine proveo je na frontu kao liječnik i pisac dnevnika. Očevidac nekih od najtežih i najbrutalnijih bitaka najvećeg sukoba koji je svijet ikada vidio.

Tijekom tih godina, sudjelovao je u doslovno svim velikim bitkama. Koje su Britanci vodili tijekom rata u Flandriji. Oko Ypresa i na Sommi. Skrbio je o vojnicima sve tri vojske – britanske, francuske i njemačke. Često je bio izložen izravnoj paljbi artiljerije, strojnica i pušaka. Suočavao se s istim rizicima i poteškoćama kao i svi drugi borci. Njegova iskustva u rovovima, u kolima hitne pomoći, u postajama za prvu pomoć i u bolnicama dala su mu jedinstven pogled. S kojeg je mogao promatrati brutalnost borbe i tretman ranjenih i umirućih.

Rukopis Henryja Owena kojeg je uredio John Hutton, a koji je napisao i uvodnu riječ, daje nam pogled iznutra na dužnosti i iskustva liječnika koji liječi borce. Kao i živopisnu sliku svakodnevnog života vojnika.

Godina

Format

24 x 16

Uvez

Tvrdi

Izdavač

Autor

Broj stranica

208

SKU: 9789538130090 Kategorije: ,