Ljubavnici poligloti

 18,45

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Roman „Ljubavnici poligloti“ osvojio je najprestižniju švedsku književnu nagradu August i nagradu časopisa Svenska Dagbladet, a do sada je preveden na osamnaest jezika.

Ellinor je trideset šest godina. Omiljena joj je odjeća crna trenirka i debela podstavljena jakna, a dobar je dio svojih mladenačkih godina provela boreći se s muškarcima u skrivenim podrumima po uzoru na likove iz Kluba boraca. Pametna i lišena sentimentalnih osjećaja, svoju će sreću okušati online, na stranici za samce, gdje će upoznati neobičnog književnog kritičara. Max Lamas cijenjeni je pisac koji sanja o ljubavnici poliglotkinji, ženi koja će ga uistinu razumjeti – na svim zamislivim jezicima. Njegova će ga potraga, ali i osobni demoni odvesti u Italiju, gdje će upoznati ostarjelu markizu čija je stoljećima stara plemenitaška obitelj na rubu financijske propasti. Njihovu će priču ispričati unuka ove plemenitašice. A ono što povezuje tri živopisna lika ove književne intrige je rukopis koji će nepopravljivo utjecati na njihove živote.

Ljubavnici poligloti roman je o ljubavnicima i genijalcima, a posebno o onima koji to žele biti. Ovaj roman konfuznih zavrzlama i sabotaže apsurdistička je komedija o ljubavi i očaju u kojoj Lina Wolff testira hipoteze o muškarcima genijalcima koje se slavi i ženama vizionarkama čiji uspjesi prolaze ispod radara. Britka kritika društva upakirana je u dosjetljivi sarkazam što cijelu priču zaokružuje u nezaboravnu melodramu. Pitanja muških i ženskih uloga u društvu, feminizma, mizoginije, koliko nam tjelesni porivi mogu uništiti život i potraga za ljubavlju samo su neke od tema obrađenih u ovoj nezaboravnoj knjizi. Naklada Ljevak s ponosom vam je predstavlja u prijevodu Željke Černok.

„Nevjerojatno zabavna apsurdistička komedija o ljubavi i očaju.”

– The Guardian

„Oštroumna, ponekad nadrealna, najčešće zabavna priča o muško-ženskom odnosu moći.“

– Booklist

„Oštra poput biča i slasno cinična… Pametna, zabavna te mjestimice tužna.”

– Kirkus Reviews

„Ljubavnici poligloti je pripovjest koja nam ostavlja dojam kao da gledamo kombinaciju borilačkih vještina, isporučena s preciznošću, stilom i radošću.”

– Sjón

„Spomenik koji dižemo muškarcima-genijima uništen je u ovom pocinčanom romanu… Pucajući svim raspoloživim sredstvima od prve do posljednje stranice, ova priča pulsira intelektom i vitalnošću, upravo suprotno od književnih velikana koje svrgava s pijadestala.”

– Knjiga tjedna, Publishers Weekly

„Filmično… Priziva duh Pedra Almodóvara.”

– The Independent

Godina

Format

21 x 14

Uvez

Tvrdi

Izdavač

Autor

Broj stranica

280

SKU: 978-953-355-452-5 Kategorije: ,