Mudrost biblijskih žena

 17,90

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Ljudi kojima Sveto pismo nije blisko često misle da u Bibliji žene igraju malu, sekundarnu ulogu. No one su zapravo središnje figure mnogobrojnih biblijskih pripovijesti. Upravo je hrabrost kraljice Estere u ključnom povijesnom trenutku spasila cijeli njezin narod. Biblija nas upoznaje s ratnicama kakva je bila Jaela, sutkinjama kao što je bila Debora i proročicama poput Mirjam. Prva osoba koja je svjedočila Isusovu uskrsnuću bila je Marija Magdalena; bez oklijevanja je postala prvom propovjednicom kršćanstva, spremna pronijeti radosnu vijest koja će zauvijek promijeniti svijet.

U knjizi „Mudrost biblijskih žena“ američka spisateljica Shannon Bream daje nam uvid u živote šesnaest velikih biblijskih žena koje je združila u parove i tako usporedila njihova putovanja. Na taj nam način autorica pomaže da promislimo ne samo o značenju svakog od njihovih života nego i o tome kako se oni dotiču jedni drugih, ali i naših života danas. U njihovim životnim putevima možemo prepoznati i danas sveprisutnu potrebu da se odupremo gorčini, očajavanju i oholosti i da umjesto toga, baš poput njih, pronađemo svoje istinsko ja u vjeri, ljubavi i nadi. Proučavajući ove heroine vjere, možemo pronaći duboku mudrost i dragocjene spoznaje koje mogu promijeniti i naše živote.

***

„Kao što vidimo iz svake od njihovih priča, biblijske su žene jedinstvene. Neke su bile hrabre i od početka su vjerovale. Druge je svladavala nesigurnost i neizvjesnost zadatka postavljenog pred njih. Jedne su bile na položaju moći, dok su druge bile prognanice. Neke su bile odane vjernice, neke su živjele u grijehu i poražene. Bog je djelovao čak i kroz ubojicu i prostitutku, a svaka od njih bila je na mjestu koje je Bog za nju providio i odredio da tamo bude i dao joj je sve što joj je bilo potrebno u tom trenutku. Nije važno vidimo li mi sebe kao slabe, neprikladne, nevjerne ili prestrašene – osobito ako se vidimo kao slabe, neprikladne, nevjerne ili prestrašene – Bog nam je dao zadatak.“

Godina

Format

21 x 14

Uvez

Mekani

Izdavač

Autor

Broj stranica

248

SKU: 978-953-372-038-8 Kategorije: ,