Najljepša žena u gradu

 10,62

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

“Živio sam deset godina bez posla. Ljudi su mi davali novac, jelo, stanove u kojima sam boravio. Jesu li mislili da sam idiot ili genije, to nije bilo važno. Ja sam znao što sam. Nisam bio ni jedno ni drugo. Što je ljude poticalo da mi daju darove nije me brinulo. Primao sam darove i primao sam ih bez osjećaja pobjede ili/i prisile. Moja jedina postavka bila je da ništa ne tražim… To je jedan od mojih problema: nikad se nisam borio ni za najmanju sitnicu…” piše Bukowski u nekoj od ovih 30, dobrim dijelom autobiografskih, priča.

To, naravno, znači da se opet susrećemo s pjesnicima, svodnicima, pijancima, kurvama, kockarima, besposličarima i ostalim autorovim prijateljima i prijateljicama, koje je ovaj put smjestio u žešće okruženje: priče su agresivnije, tvrđe, brutalnije, mračnije, a neke i šokantne; poneke tjeraju i suze na oči – što od smijeha, što od plača…

Sve u svemu, Bukowski ponovo dokazuje da je jedan od najizvornijih talenata kratkog pripovijedanja – nekim piscima ni petsto stranica nije dovoljno da izreknu ono što on lakoćom ispiše na deset. Svatko tko pročita ovu – po mnogočemu upravo Najljepšu – zbirku, moći će bjelodano posvjedočiti nepodnošljivoj lakoći pripovijedanja koju u svojim otkačenim zapiscima podastire stari pokvarenjak.

Godina

Format

19 x 12

Uvez

Mekani

Izdavač

Autor

Broj stranica

283

SKU: 978-953-6683-84-0 Kategorije: , Oznake , , , ,