Neizbježan put

 17,12

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Ovo je priča o Franku Guidryju, sitnom kriminalcu u razgranatoj mafijaškoj organizaciji Carlosa Marcella u New Orleansu. Zakletog neprijatelja obitelji Kennedy. Frankov život je lijep i lagodan. Uživa povjerenje šefova, poštovanje onih ispod sebe i udivljenje suprotnog spola.

Igrom slučaja Frank će se naći u ulozi sudionika pri uklanjanju dokaza u slučaju zločina stoljeća. Kao takav odjednom postaje laka potrošna roba svom šefu. I kad Frank shvati u što se upleo daje se u paničan bijeg pred plaćenim ubojicom koji mu je za petama. Dovoljno lukav da shvati da kao bjegunac sam za sebe ne može izmaći pažnji upornih progonitelja, Frank će posvojiti novu obitelj – Charlottu Roy i njene dvije curice, u bijegu od muža alkoholičara iz malog opskurnog gradića u nepoznatu budućnost zapadne obale. Dvoje potpuno različitih bjegunaca neobično će lako naći zajednički jezik i njihovo putovanje nalikovalo bi nekom idiličnom izletu da se nad njih ne nadvija sjena Baronea, za kojeg govore da mu nijedna žrtva nije nikad izbjegla. Roman pratimo iz tri perspektive. Frankove, Charlottine i plaćenog ubojice Baronea, pružajući nam uvid u sve događaje u realnom vremenu.

U ozračju jesenske melankolije i rezignacije nakon ubojstva predsjednika Kennedyja ovaj uspjeli krimić na neki način simbolizira kraj epohe.

Roman Loua Berneya “Neizbježan put” (November Road) dolazi na veliko platno u režiji Lawrencea Kasdana ovjenčan s dvije nagrade za najbolji krimić godine, obje od strane struke, “Ian Fleming Steel Dagger” koji dodjeljuje Američko Udruženje pisaca krimića i nagradu “Hammet” koju dodjeljuje Međunarodno udruženje pisaca krimića.

Godina

Format

24 x 16

Uvez

Tvrdi

Izdavač

Autor

Broj stranica

278

SKU: 9789538130625 Kategorije: , ,