Nemilosrdni gadovi

 10,62

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Vjerojatno u svijetu postoji još pokoji redatelj koji scenarije svojih filmova objavljuje u formi knjige, ali zacijelo samo zbog scenarija Quentina Tarantina čitatelji stoje u redu pred – knjižarama. Baš kao što zbog njegovih filmova stoje u redu pred kinodvoranama!

Jer, vrhunski je edukativni i emotivni užitak pratiti Tarantinov kreativni proces putem ispisanog scenarija, uspoređivati tekst sa sjajnim filmskim djelom, pronalaziti u scenariju prizore koji nisu snimljeni, ili su pak snimljeni a nisu uvršteni u konačnu filmsku verziju, razmatrati sve citate koji se u filmu mogu iščitati tek možda nakon nekoliko uzastopnih gledanja. Poznato je, naime, da je Tarantino “freak iz videoteke” i da su mu svi filmovi prožeti filmskim referencama; za glazbene sladokusce je zbog sjajnog odabira glazbe u svojim filmovima “freak iz diskoteke”, a nakon ovako dobro napisanog scenarija mogao bi mu se bez zadrške dodijeliti i novi nadimak: “freak iz biblioteke”!

Da zaključimo: film Nemilosrdni gadovi iznimno je filmsko ostvarenje, a scenarij za film iznimno je književno ostvarenje, dok je objavljivanje prijevoda knjižnog izdanja Tarantinovog scenarija “freakovski”, ali i kulturološki potez bez kojega bi opća kultura u Hrvata bila temeljito zakinuta u slijeđenju bitnoga svjetskoga kulturnoga fenomena.

Godina

Format

19 x 13

Uvez

Mekani

Izdavač

Autor

Broj stranica

238

SKU: noisbn-1457 Kategorije: , Oznake: ,