Nezaboravno ljeto Mary Jane

 5,29

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Baltimore, 1975. Četrnaestogodišnja Mary Jane voli kuhati sa svojom majkom, pjevati u crkvenom zboru i slušati popularne songove iz broadwayskih mjuzikla. Sramežljiva je i povučena, pa rado pristane tijekom ljeta čuvati petogodišnju Izzy – kći doktora Conea i njegove supruge, koje Mary Janeina majka smatra uglednom i pristojnom obitelji.

Već prvoga dana Mary Jane primjećuje da je kućanstvo Coneovih potpuno različito od njezina – posvuda vladaju opuštena atmosfera i nered, a doktor i gospođa Cone odgajaju Izzy vrlo liberalno.

No, pravo iznenađenje nastaje kad otkrije da je doktor Cone psihijatar koji će tijekom ljeta u tajnosti ugostiti poznatog rock glazbenika Jimmyja koji je na odvikavanju od droga, te njegovu suprugu, slavnu glumicu Shebu.

Mary Jane uz njih će otkriti nova strujanja burnih sedamdesetih – slobodu izbora i buđenje feminizma, rock`n`roll i buntovništvo, te opasnosti droga i alkohola. Zatečena novim svijetom koji je upoznala, toliko različitim od onog koji je dotad poznavala, počet će preispitivati svoju budućnost i zapitati se kakva osoba želi postati…

“Najbolji roman ovog ljeta!” InStyle

“Ako ste ikad pjevali uz neki hit na radiju ili uživali preslušavajući stare ploče, ova priča će vas oduševiti!” Nick Hornby

“Nostalgičan i duhovit roman koji pogađa bit ludih sedamdesetih.” Library Journal “Šarmantan roman o odrastanju prožet nostalgijom i toplinom.” Parade Jessica Anya Blau rođena je u Bostonu, a odrasla u južnoj Kaliforniji. Njezine kratke priče objavljene su u mnogim časopisima i antologijama. Piše scenarije za serije, te je koautorica nekoliko autobiografija poznatih osoba. Predaje kreativno pisanje na nekoliko američkih sveučilišta, a živi i piše u New Yorku.

Godina

Format

19 x 12

Uvez

Mekani

Izdavač

Autor

Broj stranica

320

SKU: 978-953-360-569-2 Kategorija: Oznake: , , ,