Ni svi kitovi ne lete

 17,13

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Od autora remek-djela Kokoschkina lutka i Cvijeće.

U svom novom remek-djelu, Afonso Cruz, autor nagrađivanih djela Kokoschkina lutka i Cvijeće nastavlja u sličnom stilu, s nekima od dobro nam poznatih likova iz tih romana.

Usred Hladnog rata, CIA je osmislila plan nazvan „Ambasadori jazza“. Njime se putem glazbe namjeravalo poboljšati međunarodnu percepciju Sjedinjenih Američkih Država, koja je u tom razdoblju bila osobito negativna te, naravno, pobijediti u ratu. S druge strane Željezne zavjese organizirani su tako brojni koncerti različitih velikana jazza, s vjerom kako će preobratiti mlade ljude s istoka koji su slušali ozbiljnu glazbu, ali su imali malo dodira s drugim glazbenim žanrovima, posebice jazzom.

Američki jazz pijanist Erik Gould živi u Parizu 1960-ih. Genijalni glazbenik ima sinesteziju, pojavu u kojoj se podražaji primaju u području jednog osjetila, a doživljavaju u području drugoga. Glazba u toj mjeri prožima njegov život da je ne samo osjeća cijelim tijelom, već i doslovno vidi svuda oko sebe. Jedino mjerljivo s njegovom ljubavi prema glazbi ljubav je prema njegovoj ženi, Nataši, koju obožava. Kad Nataša jednog dana nestane bez traga i bez oproštajne poruke, Goulda će to slomiti u toj mjeri da će jedva biti sposoban samostalno funkcionirati, kamoli se brinuti za njihovog zajedničkog sina Tristana. Na taj će način postati idealna meta za plan CIA-e…

Sve dosad rečeno moglo bi nas navesti na pomisao da je riječ o trileru, ali napeta špijunska priča samo je izlika za Cruza koji u svojem dobro poznatom poetičnom i zaigranom stilu piše roman o ljubavi, smrti, umjetnosti i samoći. Naklada Ljevak s ponosom predstavlja izvrstan roman jednog od najvažnijih suvremenih portugalskih autora čija su djela prevedena na dvadesetak svjetskih jezika.

 

„Afonso Cruz jedan je od najkreativnijih glasova novije portugalske književnosti.“

~ Mia Couto

 

„Afonso Cruz je kompletan i kompleksan autor od kojeg nismo nikada do kraja sigurni što očekivati.”

~ Carla Maia de Almeida, novinarka, prevoditeljica i nagrađivana autorica

 

„Afonso Cruz jedan je od najkreativnijih i najoriginalnijih autora književne panorame Portugala. Ovaj roman reafirmira ga kao izvrsnog pripovjedača. Riječ je o bogatoj prozi s liričnošću i osjetljivošću koja raste u nama i više nas ne napušta.”

~ Ana Azenha, Bertrand Foz Plaza

Godina

Format

21 x 14

Uvez

Tvrdi

Izdavač

Autor

Broj stranica

288

SKU: 978-953-355-454-9 Kategorija: