Od znanosti do boga

 16,73

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Djelo Od znanosti do Boga nudi ubrzani tečaj upoznavanja prirode stvarnosti. Posrijedi je priča o autorovom dugogodišnjem istraživanju svijesti – o tome kako je taj, nekad uvjereni ateist, matematičar i fizičar ostvario duboku, osobnu sintezu mističnog i znanstvenog. Sjedinjujući priču o vlastitoj radoznalosti i istraživanjima s fizikom, psihologijom i filozofijom, Russeil oblikuje nov svjetonazor u kojemu je svijest temeljna značajka ovoga svijeta.

Utemeljenost svih postavki toga svjetonazora dokazuje sasvim jasno; nema potrebe za otkrivanjem novoga. Potrebno je samo sastaviti dijelove i upustiti se u istraživanje tako dobivene predodžbe stvarnosti. Iz predavaonica Cambridgea, gdje je studirao sa Stephenom Hawkingom, Russeil nas vodi u ašram u podnožju indijske Himalaje. Povezavši duboko poznavanje znanosti s vlastitim iskustvima meditacije, otkriva univerzum sličan onome koji su opisali brojni mistici – univerzum u kojemu znanost i duhovnost više nisu u sukobu.

Most koji ih povezuje jest svjetlost. Knjigom Od znanosti do Boga autor vas poziva da prijeđete taj most
i zakoračite u potpuno drugačije te krajnje blagotvorno poimanje samoga sebe i univerzuma – poimanje u kojemu Bog poprima novo značenje, a duhovna praksa dublju važnost.

Godina

Format

24 x 14

Uvez

Mekani

Izdavač

Autor

Broj stranica

143

SKU: 953-6516-67-5 Kategorija: Oznake , , , , , , , ,