Pelagija i crni monah

 19,90

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

U ovom romanu čitatelji mogu čuti odjeke Tolstoja, Dostojevskog i Čehova, uživati u intrigantnom krimiću i u dobroj književnosti.

Los Angeles Times

 

 Mali ruski gradić Zavolžsk nije se još do kraja oporavio od slučaja Bijelog buldoga, a njegovu je snenu ruralnu rutinu uzdrmala još jedna neobična pojava. U grad je stigao nasmrt preplašen monah koji očajnički traži pomoć vladike Mitrofanija.

Uplašenom monahu i njegovoj braći počela se priviđati sablast obučena u crnu monašku halju koja hoda po jezeru što okružuje njihov miran i prosperitetan samostan. Mitrofanije, skeptičan zbog priče o duhovima, pošalje prvo svog mladog, pametnog štićenika, a zatim još i dva svoja najbliža suradnika da istraže ovaj misterij. Sve ih je dočekala strašna sudbina.

Naposljetku, sestra Pelagija preuzima stvari u svoje ruke i, prerušavajući se na brojne nevjerojatne načine, otputuje preko neizmjernog Sinjeg jezera u potrazi za odgovorima. Dok ona razotkriva mnoge tajne koje skrivaju otočani, broj stradalih se povećava, a ona počinje shvaćati kako je susret s duhom možda i njen najmanji problem…

 

O autoru:

Boris Akunin (pravim ime­nom Grigor Šalvovič Čhartišvili) ru­ski je književnik, esejist i prevoditelj rođen u Gruziji. Studirao je japanski jezik i kulturu na Državnom sveučili­štu u Moskvi. Prevodio je s japanskog i engleskog i šest godina uređivao časo­pis Foreign Literature posvećen zapad­noeuropskoj i američkoj književnosti. Uredio je 20 svezaka antologije japanske književnosti i sastavio enciklopediju Pisac i samoubojstvo.

Godine 1998. počinje objavljivati seriju povijesnih krimi­ća pod naslovom Doživljaji Erasta Fandorina čija je radnja smještena u Carsku Rusiju. Između ostalih, napisao je i seriju detektivskih romana o sestri Pelagiji koja zasad uključuje tri romana. Njegove knjige prodane su u više od osamnaest mili­juna primjeraka samo u Rusiji i prevedene su na trideset jezi­ka. Poznat je i po svom političkom angažmanu i žestokom kri­tiziranju režima Vladimira Putina. Nominiran je za nagradu Smirnoff-Booker (2000.), proglašen je ruskim piscem godine, osvojio je nagradu Antibooker 2000. te je bio u finalu književ­ne nagrade Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) 2018. Prema njegovim romanima snimljeni su brojni filmovi i serije.

Godina

Format

20 x 14

Uvez

Mekani

Izdavač

Autor

Broj stranica

388

SKU: 9789535206668 Kategorije: ,