Permakultura u biovrtu

 19,90

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Održivo vrtlarstvo iz mjeseca u mjesec

Bujni vrt i voćnjak s bogatim urodom – može li uspjeti bez kemikalija i velikog truda? Naravno da može! Damien Dekarz, najpoznatiji najutjecajniji francuski stručnjak za permakulturu, pokazat će vam kako tijekom cijele godine možete uzgajati povrće, voće te ljekovito i začinsko bilje, a da pritom poštujete načela ekološke i održive poljoprivrede.

Za mnoge vrtlare dnevna rutina uglavnom se odnosi na borbu protiv neželjenih štetnika i korova u vrtu. Konvencionalni pristupi vrtlarstvu, poput neprestanog plijevljenja i uporabe sumnjivih kemikalija, dugoročno više štete nego što koriste. No ova nam knjiga nudi održivu alternativu, a to je permakultura – koja uvažava načela prirode umjesto da se bori protiv njih. Primjerice, biljne zajednice, pokrivači tla i korisni organizmi brinu se o zdravlju tla i biljaka te ujedno održavaju prirodnu ravnotežu u vrtu, a istodobno povećavaju prinose, uz mnogo manje rada.

Damien Dekarz prakticira permakulturu već više od desetljeća i poznat je u Francuskoj po svojim knjigama i videima na YouTubeu o održivom vrtlarstvu. U ovoj knjizi na vrlo jednostavan način predstavlja načela permakulture: od pripreme tla i dizajna vrta, kompostiranja, malčiranja i gnojidbe preko odabira sjemena, plodoreda, uzgoja i njege biljaka pa do berbe i čuvanja plodova. Opremljen ilustracijama i fotografijama, kao i mnoštvom korisnih uputa i savjeta, ovaj praktični vodič otkriva nam jedan posve novi svijet održivog vrtlarstva tijekom cijele godine, iz mjeseca u mjesec, i pokazuje nam kako svoj vrt možemo pretvoriti u biološki vrijedan i plodonosan mali raj!

Godina

Format

24 x 17

Uvez

Tvrdi

Izdavač

Autor

Broj stranica

180