Prirodna rješenja za dijabetes: Revolucionarni plan prehrane za prevenciju i ozdravljenje

 19,50

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Brojke oboljelih od dijabetesa u svijetu prije nekoliko desetljeća bile bi nezamislive, ali danas nas nažalost ne iznenađuju. Iako postoji više uzroka, riječ je ponajprije o bolesti „stila života“, a prosječan suvremeni čovjek, uz nedovoljnu fizičku aktivnost, konzumira nezdravu i visokokaloričnu hranu. Dr. Joel Fuhrman, jedan od vodećih stručnjaka preventivne medicine i autor uspješnice Superimunitet, osmislio je program prehrane koji je pomogao mnogim oboljelima od dijabetesa tipa 2 da smanje ili čak prestanu uzimati lijekove i značajno poboljšaju kvalitetu života.

Fuhrmanov program temelji se na mršavljenju i snižavanju razine kolesterola i glukoze u krvi visokokvalitetnom prehranom i tjelesnom aktivnošću. Konvencionalna medicina dijabetičarima preporučuje kontrolu porcija i ograničavanje unosa kalorija a da pritom ne uzima u obzir zastupljenost hranjivih tvari u konzumiranoj hrani. Fuhrman je osmislio indeks ukupne hranjive gustoće, koji kvalitetu hrane određuje prema količini mikronutrijenata koje sadrži (vitamini, minerali i fitokemikalije) po kaloriji, količini makronutrijenata (masnoće, ugljikohidrati i bjelančevine) kako bi se zadovoljile individualne potrebe bez suvišnih kalorija te količini potencijalno toksičkih tvari (primjerice transmasnoće).

Ovaj način prehrane koji se temelji na povrću, grahoricama, sjemenkama i orašidima i pružit će novi pogled na zdravlje oboljelima od dijabetesa tipa 2, ali i onima oboljelima od dijabetesa tipa 1 koji ovim načinom prehrane mogu smanjiti potrebu za inzulinom.

Godina

Format

23 x 14

Uvez

Mekani

Izdavač

Autor

Broj stranica

308

SKU: 9789532575361 Kategorije: ,