Sestrina priča

 15,90

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Finalist nagrade Strega

Povratak svijetu i junakinjama književne senzacije Vraćena

Adriana me je znala povući natrag svemu onom što sam htjela ostaviti za sobom… Biti joj sestra budilo je u meni snažan osjećaj nelagode.

Gluho je doba noći. Mlada žena, Adriana, žustro kuca na vrata starije sestre s bebom u naručju. Od koga bježi? Kakva neugodna otkrića donosi sa sobom? Kakve će posljedice imati njezin dolazak?

Godinama kasnije starija sestra, sveučilišna profesorica, u djetinjstvu poznata pod bolnim nadimkom Vraćena, dobiva poziv da hitno dođe u Pescaru. To će putovanje sa sobom povući i putovanje meandrima prošlosti, sjećanjima na minule ljubavi i gubitke, tajne i žaljenja.

Sestrina priča Donatelle Di Pietrantonio, autorice čiji su romani prevedeni na više od trideset jezika, sjajan je roman o obitelji, ljubavi i vezama koje nas određuju.

Prenosi istu poruku kao najveća djela talijanske književnosti 20. stoljeća – od Else Morante do Prima Levija – a ona glasi: iako je patnja neizostavan dio života, možemo odlučiti da nas ona ne definira.

Donatella Di Pietrantonio talijanska je autorica koja je kao književnica debitirala 2011. godine romanom Mia madre è un fiume. Za Vraćenu, svoj treći roman, osvojila je više nagrada, među kojima i jednu od najprestižnijih talijanskih nagrada – Campiello. Po njemu je snimljen i film u režiji Giuseppea Bonita, koji se kod nas prikazuje pod naslovom Vraćena djevojka. Svojevrstan nastavak toga romana, hvaljena Sestrina priča, ušao je u finale nagrade Strega 2021.

 

 La Repubblica

Istinski dragulj.

 

Huffington Post, Italija

Predivna, duboko potresna priča.

 

Natalie Portman

Glatko prelazi između prošlosti i sadašnjosti pretresajući godine neartikuliranih emocija.

 

New Yorker

 Donatella Di Pietrantonio zna kako se probiti do točke do koje je jako teško doprijeti bez ranjavanja.

 

 Il Foglio

 Zadivljujući, intenzivan roman o disfunkcionalnim odnosima i destruktivnim tajnama.

Shelf Awareness

Godina

Format

21 x 14

Uvez

Tvrdi

Izdavač

Autor

Broj stranica

180

SKU: 978-953-372-140-8 Kategorije: , Oznaka: