Skrivena oaza

 17,80

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Freya Hannan stiže u Egipat povodom sahrane njezine starije sestre Alex, istraživačice pustinja, koja je živjela na Bliskom istoku posljednjih petnaest godina. Nakon dijagnoze degenerativnog neurološkog stanja Alex je počinila samoubojstvo. Freyu je na Luxorskom aerodromu dočekao kolega njezine sestre, koji ju je odveo 515 kilometara do Dakhla oaze gdje je Alex živjela. Na sprovodu je bio samo jedan ne-egipćan: profesor Flinders (Flin) Brodie, profesor svjetskoga glasa na području preddinastijskog Egipta. Nakon sprovoda Freya provodi nekoliko narednih dana pospremajući sestrine stvari i doznaje dodatne informacije vezane uz njezino samoubojstvo od čega je hvata nelagoda.

Kada se Beduini pojavljuju u Alexinom domu sa predmetima pronađenim u pustinji, objašnjavajući da im je obećala platiti za novosti o novim neobičnim ostacima – poglavito sovjetskim – otkrivenima u zapadnoj divljini, Freya počinje shvaćati da nije u pitanju samo sestrina smrt, već i njezin život također.

Paul Sussman studirao je povijest na Cambridgeu, gdje je također osvojio nagradu Boxing Blue. Od rane mladosti arheologija mu je velika strast. Radio je kao terenski arheolog, osobito u Egiptu, i bio dio prvog tima koji je iskopavao novo nalazište u Dolini kraljeva otkako je Tutankhamunova grobnica otkrivena 1922. godine. Njegova prva dva romana, Izgubljena vojska Cambysesa i Posljednja tajna hrama, međunarodne su uspješnice, dok su njegovi novinski članci objavljivani u raznim medijima, prije svega u časopisima Independent, Big Issue, Evening Standard te na portalu CNN.com.

Godina

Format

23 x 15

Uvez

Mekani

Izdavač

Autor

Broj stranica

432