Slušaj ovo

 32,00

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Slušaj ovo – zbirka najboljih tekstova koje je Alex Ross od 1994. godine napisao za The New Yorker – rijetka je knjiga koja obuhvaća cjelokupni glazbeni spektar, od klasike do rocka i natrag. U nizu zanimljivih, eruditskih eseja, Ross piše o tome kako je relativno kasno otkrio pop i kako se suvremeni zvukovi uklapaju u stoljeća glazbene tradicije. Živopisno predstavlja kanonske skladatelje poput Schuberta, Verdija i Brahmsa; nudi nam opsežne razgovore s modernim majstorima popa kao što su Björk i Radiohead; te nas, u dosad neobjavljenim ogledima, upoznaje sa stoljećima povijesti glazbe – od renesansnih plesova do Led Zeppelina – i to sve kroz nekoliko glasovitih basovskih linija slavlja i tugovanja.
Duhovito i strastveno napisano djelo prepuno pronicljivih spoznaja, Slušaj ovo pokazuje nam na koji način glazba izražava svu kompleksnost ljudskih bića.

„Ross s lakoćom kruži od Mozarta do Radioheada i od Kurta Cobaina do Brahmsa, pristupajući klasičnim skladateljima s entuzijazmom pop-fana, a rock-zvijezdama kao klasičnim glazbenicima… Užitak i za fanove popa i za ljubitelje klasike.” – The New York Times Book Review

Godina

Format

23 x 15

Uvez

Mekani

Izdavač

Autor

Broj stranica

480

SKU: 978-953-0-62232-6 Kategorije: ,