Snježni leopard

 15,27

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Pustolov Sylvain Tesson imao je buran život i nerijetko se prepuštao opasnim pustolovinama. No dok se slomljena srca dugo oporavljao od teške nesreće, uvidio je kako je s vremenom sve nezadovoljniji životom. Odlazak u planine Tibeta, u potrazi za neuhvatljivim snježnim leopardom, ispostavio se kao učinkovit lijek.

Kako bi imali priliku ugledati tu mitsku zvijer, Tesson i njegovi suputnici moraju satima nepomično čekati u tišini, na udaru oštrog vjetra i nemilosrdne hladnoće. Taj zadatak postaje čin vjere – mnogi su godinama neuspješno tragali za snježnim leopardom. S iščekivanjem, Tesson polako uči prihvatiti vrline strpljenja i šutnje. Njihov je trud nagrađen kad se planinski duh, snježni leopard, pokaže: on je utjelovljenje svega čega smo se kao ljudi odrekli kako bismo živjeli ukorak s današnjim vremenom. Autor nam pokazuje kako je jednostavan čin strpljivog čekanja i promatranja djelotvoran protuotrov ludilu našeg vremena.

Putopisni roman Snježni leopard proslava je zajedništva prirode i ljudskog srca, a Sylvain Tesson nam ovim remek-djelom nudi novu priču o odnosu čovjeka i zvijeri, u prozi uzvišenoj poput divljine koja ju je nadahnula.

* * *

„Na Tibetu ima jedna zvijer koju pratim već šest godina“, kazao je Munier. „Živi na visoravnima. Treba biti strpljiv dok je ne uočiš. Ove zime se ponovno ondje vraćam, pođi sa mnom.“
„O čemu je riječ?“
„O snježnom leopardu“, kazao je.
„Mislio sam da je nestao“, rekoh.
„On želi da to mislimo.“

* * *

Sylvain Tesson (Pariz, 1972) francuski je pisac, novinar i zaljubljenik u putovanja. Autor je kratkih priča, romana, mnogih predgovora i filmskih recenzija. Snimio je nekoliko dokumentarnih emisija za televizijski kanal France 5.
Krajem 1990-ih je na radiju Courtoise, u suradnji s Alexanderom Poussinom, vodio program posvećen avanturizmu. Dobitnik je nekoliko nagrada za književnost među kojima izdvajamo Prix Médicis za knjigu Dans les forêts de Sibérie (U šumama Sibira) 2011. godine, a za putopisni roman Snježni leopard 2019. godine dobio je nagradu Prix Renaudot.
Snježni leopard je, nakon Jednog ljeta s Homerom, druga Tessonova knjiga prevedena na hrvatski jezik.

Godina

Format

20 x 13

Uvez

Mekani

Izdavač

Autor

Broj stranica

176

SKU: 978-953-8075-98-8 Kategorije: ,