Tako zabavno doba

 17,12

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

TAKO ZABAVNO DOBA roman je prvijenac američke spisateljice Kiley Reid koji je odmah po objavljivanju osvojio publiku diljem svijeta, a potvrdu svoje kvalitete zadobio uvrštenjem u širi izbor za Nagradu Booker te mnogobrojnim pohvalnim književnim kritikama.

Osnovna tema romana osviještene su i neosviještene rasne predrasude, no autorica kroz priču oslikava i afro-američko društvo i kulturu, odnose unutar obitelji, klasne razlike uvjetovane ne samo rasom već i materijalnim statusom, moral, te sve to iznosi u literarnom tkanju prožetom podjednako britkošću i satirom, te nadasve empatijom.

Alix Chamberlain je žena koja dobiva sve što poželi, a za život zarađuje učeći druge žene kako se to postiže. Kada dadilju njezine dvogodišnje kćeri Briar, Emiru Tucker, optuže za otmicu djeteta samo zato što je kupcima lokalnog, ekskluzivnog supermarketa neobično da se crnkinja u kasne večernje sate tuda vrzma s bjelačkim djetetom, Alix je šokirana i želi se iskupiti. No Emira ima drugih briga – nema pravi posao, ne zna što bi u životu i stalno je bez novca. K tome, pomalo je sumnjičava prema Alixinoj želji da joj pomogne. I što se Alix gorljivije trudi Emiru učiniti dijelom svoje obitelji, to se više gubi. No kada se pojavi osoba koja na neočekivan način povezuje dvije žene, ozračje postaje sve napetije i vodi do eksplozivnog raspleta koji će razbiti sve njihove iluzije – one koje gaje prema sebi, jedna prema drugoj i društvu u kojem žive.

Kiley Reid američka je spisateljica. Na Sveučilištu u Iowi završila je studij kreativnog pisanja koje je poslije i sama podučavala. U svojim pričama redovito piše o rasnim i klasnim nejednakostima. Romanom Tako zabavno doba, uvrštenim u širi izbor za književnu nagradu Booker i prevedenim na dvadesetak stranih jezika, postigla je međunarodni uspjeh. Živi u Philadelphiji.

 

Godina

Format

23 x 15

Uvez

Mekani

Izdavač

Autor

Broj stranica

296

SKU: 9789533605630 Kategorije: ,