To je bullshit!

 22,90

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Svijet je preplavljen bullshitom. Dezinformacije i fake news svugdje su oko nas i sve je teže razlučiti što je istina, a što manipulacija. Nešto od toga bezopasno je, ponešto i smiješno, ali mnogo bullshita koji kruži uokolo može imati ozbiljne posljedice na ljudsko zdravlje, integritet znanosti i demokratski proces odlučivanja (sjetimo se samo Andrewa Wakefielda i Donalda Trumpa).  

Američki znanstvenici Carl T. Bergstrom i Jevin D. West u svojoj uspješnici To je bullshit! uče nas učinkovitim načinima uočavanja zloupotrebe podataka i kako živjeti u svijetu s manje besmislica. Bez obzira na to je li bullshit nastao namjerno ili je rezultat ravnodušnosti prema istini, za njegovo pobijanje potrebno je znatno više energije nego za njegovo stvaranje. Bergstrom i West pružaju nam izvrsne alate da u tome uspijemo. I to čine na uistinu zabavan način. 

 

„Ako želite pročitati knjigu koja će zasigurno postati klasik, nabavite To je bullshit! Ova knjiga osvojit će svakoga tko ne želi da se njime manipulira, a usto je i silno zabavna. Neizostavno štivo za naše doba.“ 

Saul Perlmutter, astrofizičar i dobitnik Nobelove nagrade 

 

„Informacijski krajobraz posut je bullshitom: pročitajte ovu knjigu ako želite znati kamo ne smijete zakoračiti.“ 

Jordan Ellenberg 

 

Godina

Format

24 x 16

Uvez

Mekani

Izdavač

Autor

,

Broj stranica

340