Treći Isus – Krist kojeg ne možemo zanemariti

 17,25

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Vaš i moj cilj nije oponašanje Isusa. Cilj nam je postati dio njega – ili, kako je on rekao, ostati u njemu. To možemo učiniti na razini svijesti tako što ćemo postati dio beskrajnog procesa pretvaranja razdvojenosti u jedinstvo. Naši životi nedvojbeno pripadaju tom procesu kao što mu je pripadalo i Mesijin život.

Prvi je povijesni Isus, čovjek koji je živio prije više od dvije tisuće godina i čija su učenja temelj kršćanske teologije i misli. Drugi je Isus Sin Božji, koji je postao utjelovljenje institucijske religije sa specifičnom dogmom, svećeništvom i posvećenim vjernicima. I na posljetku, treći Isus je kozmički Krist, duhovni vodič čije učenje obuhvaća cijelo čovječanstvo, a ne samo crkvu stvorenu u njegovo ime. On se obraća pojedincu koji Boga želi pronaći kao osobno iskustvo, koji želi postići ono što bi neki mogli nazvati milošću, Božjom sviješću ili prosvjetljenjem.

Ako Isusa shvatimo doslovno, suočavamo se s nemogućim. Kako doista možemo “bližnjega voljeti kao samoga sebe”? Ali, kad Isusove poticaje shvatimo kao poziv da mu se pridružimo na višoj duhovnoj razini, njegove riječi odjednom poprimaju smisao.

Vi ste svjetlo svijetu. Vaše svjetlo neka zasja pred svim ljudima.

Godina

Format

24 x 16

Uvez

Mekani

Izdavač

Autor

Broj stranica

206

SKU: 978-953-287-019-0 Kategorija: Oznake , , , , , , ,