Umijeće pripovijedanja – vodič za pričanje priča

 9,90

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Priručnik “Umijeće pripovijedanja” sveobuhvatan je pregled teorije i prakse pripovijedanja. Ljudi su bića koja neprestano stvaraju priče i zauzvrat pričama stvaraju sebe. Dijeljenje dobrih priča jednako je važno u suvremenom svijetu kao što je bilo i tisućama godina prije. Pripovijedamo jer drukčije ne možemo, jer nam je to u genima i kulturi, naša nasušna potreba. S pomoću priča povezujemo se, razumijemo, surađujemo u izgradnji zajednica i društva.
Ovaj vodič istražuje važnost pripovijedanja za razvoj pojedinca, ali i kultura diljem svijeta. Praktični savjeti o odabiru priče, uređivanju, strukturi, tehnikama pamćenja i izvođenja, utemeljeni na autoričinu iskustvu i vođeni smjernicama Saveza za europsko pripovijedanje, mogu pridonijeti razvoju kompetencija pripovjedača početnika, ali i iskusnih pripovjedača. Svatko tko poželi baviti se pripovijedanjem u bilo kojem obliku otkrit će veliku obitelj zaljubljenika u priče koji rado dijele svoja znanja, iskustva i savjete.
Priče žive kad se dijele.

“Priručnik Umijeće pripovijedanja promišljanje je o ljudima kao pripovjednim bićima te o pripovijedanju kao ljudskom činu toliko važnom da nam pomaže rasti u čovještvu. Pripovijedanje je postavljeno i u kontekst umjetnosti i mnogih drugih područja čime na nevjerojatan način pridonosi razvoju svakog pojedinca.
Autorica je vrsna poznavateljica teorije književnosti i naratologije, a složene naratološke strukture čitatelju približava s lakoćom pružajući vrijedan teorijski uvid u prošlost, sadašnjost i budućnost pripovijedanja kao izvedbene umjetnosti.
Ovaj vodič nudi niz praktičnih savjeta utemeljenih na autoričinu bogatom iskustvu počevši od odabira priče, preko njezina uređivanja za izvedbu i strukture, pa sve do savjeta o pamćenju priče, upotrebi tijela i glasa, rekvizita i samog pripovjednog nastupa. Upućuje nas i na novu usmenost, suvremene oblike prenošenja poruka koji su nam kao pripovjedačima važni jer govore o tome što je trenutačno važno zajednici kojoj pripadamo, na pitanja i prijepore na koje se u pripovijedanju možemo osvrnuti.
Posebna vrijednost knjige zbir je pomno odabranih priča raznolike dobne i tematske klasifikacije – književne, terapijske, ekološke i povijesne – primjerenih za izvođenje. Dubinsko poznavanje i razumijevanje važne literature, iskustvo i strast pripovijedanja čine ovu knjigu vrlo vrijednom riznicom znanja za sve one koji se u budućnosti žele iskušati u izvedbenom umijeću pripovijedanja.”
– Iz recenzije prof. dr. sc. Vladimire Velički

Godina

Format

23 x 17

Uvez

Mekani

Izdavač

Autor

Broj stranica

176

SKU: 978-953-0-51779-0 Kategorija: