Unuka

 21,00

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

U ljeto 1964. zaljubljuju se studentica iz Istočnog Berlina i student iz Zapadnog Berlina. On joj pomaže pobjeći u Zapadni Berlin. Tek nakon njezine smrti sedamdesetogodišnjak otkriva ono što mu je žena prešućivala cijeli život. Kaspar odlučuje napraviti ono što je Birgit toliko priželjkivala ali za to nije smogla snage, a ta potraga, koja ga vodi u ruralnu zajednicu neonacista, pretvara se u putovanje u prošlost i suočavanje s ranama i ožiljcima koje su na ljudima ostavile Njemačka Demokratska Republika, pad Berlinskog zida te prilagođavanje Istočne Njemačke Zapadnoj.

 

Unuka Bernharda Schlinka, autora slavnog romana Žena kojoj sam čitao, potresna je priča o sukobu generacija, nemogućnosti zaboravljanja vlastite prošlosti, o paradoksima ljubavi i vremena. Roman je s njemačkog prevela Helen Sinković.

 

Schlink nam opet nudi napetu dramu o ljudskim odnosima.

– Focus, Berlin

Razrješavanje glavnih sukoba u romanu Unuka ne zahtijeva od čitatelja samo razumijevanje problema nego i strpljenje, empatiju, slušanje, glazbu i pozorno čitanje.

– Hedwig Kainberger / Salzburger Nachrichten, Salzburg

Ovaj se roman među ostalim bavi nedovršenim procesom ponovnog ujedinjenja dviju njemačkih država, a u sebi sadržava brojne povijesne detalje. – Thomas Gross / Mannheimer Morgen, Mannheim

Sjajna knjiga veličanstvena završetka.

– Helmut Atteneder / Oberösterreichische Nachrichten, Linz

 

Bernhard Schlink napisao je roman koji ćete svugdje nositi sa sobom kako biste iskoristili svaki slobodni trenutak za njegovo čitanje.

– Annemarie Stoltenberg / NDR Kultur, Hamburg

 

 

BERNHARD SCHLINK (1944.) umirovljeni je profesor prava i pisac. Spisateljsku je karijeru započeo kriminalističkim romanima čiji je glavni lik Gerhard Selb. Autor je međunarodno poznatog romana Žena kojoj sam čitao (1995.), preveden na 39 jezika, po kojem je snimljen Oscarom ovjenčani film s Kate Winslet i Ralphom Fiennesom. Drugi romani su mu: Povratak kući (Die Heimkehr, 2006.), Vikend (Wochenende, 2008.), Žena na stubama (Die Frau auf der Treppe, 2014.), Olga (2018.), Unuka (Enkelin, 2021.) Bernhard Schlink živi u Berlinu i New Yorku.

Godina

Format

21 x 14

Uvez

Mekani

Izdavač

Autor

Broj stranica

344

SKU: 9789538423819 Kategorije: ,