Velika narodna sanjarica

 16,73

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Snovi su psihološki fenomeni do kojih dolazi za vrijeme spavanja a sastoje se od slika, poruka, nerazumljivih riječi, šifra, simbola sastavljenih u razumljivu ili nejasnu poruku, priču. Njihova je dramaturgija spontana i nekontrolirana.

Sanjamo cijeli život – od najranije mladosti do kraja života. Čovjek star oko 50 godina provede sanjajući oko 5 godina. Toliko mnogo sna nije slučajnost i mora imati neki dublji, još uvijek do kraja nerazjašnjen smisao.
Snovima uspostavljamo psihološki sklad i ravnotežu, oni nam pomažu u procesu civiliziranja i samosvladavanja. U tom procesu često ispadamo iz ravnoteže, ali putem snova ponovno je uspostavljamo. U snovima se upuštamo u avanture za koje u budnom stanju nemamo hrabrosti jer smo ograničeni strahom, kukavičlukom, običajima, moralom ifi religijom.

Često smo nezadovoljni svojim životom te snovima nadoknađujemo manjkavost doživljavanja. Ono Što potiskujemo i želimo zaboraviti prelazi u nesvjesno i vraća nam se kroz doživljaje i poruke iz sna, čime kompenziramo nezadovoljstvo i uspostavljamo sklad. Ako imamo predobro mišljenje o sebi ili ako se podcjenjujemo, snovi nas razobličuju. San nas poziva na igru, jer sanje igra kao stoje i život igra koju mi obično preozbiljno shvaćamo.

Godina

Format

23 x 16

Uvez

Mekani

Izdavač

Autor

Broj stranica

222