Veliki englesko – hrvatski rječnik

 52,96

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis
Veliki englesko-hrvatski rječnik na 1200 stranica nastao je u najboljoj tradiciji englesko-hrvatskih općih i specijaliziranih rječnika koje Školska knjiga objavljuje više od šezdeset godina.

Svaki korisnik tiskanog izdanja, koje obuhvaća 66 500 temeljnih natuknica, uz knjigu dobiva i kod s pomoću kojega može preuzeti digitalno izdanje Rječnika.
Englesko-hrvatski rječnik temeljni je priručnik za razumijevanje odnosa leksika engleskoga i hrvatskoga jezika za sve one koji se žele ozbiljno baviti poslom u kojem se dva jezika i kulture susreću, povezuju, razlikuju i interpretiraju.
Svaki malo ozbiljniji zadatak koji podrazumijeva dobro razumijevanje odnosa engleskoga i hrvatskoga leksika navest će korisnika da potraži pouzdan i stručan izvor, a to je svakako Veliki englesko-hrvatski rječnik na 1200 stranica.

Abecedarij uz leksik općeg jezika pokriva različita znanstvena, stručna, sportska i druga područja u potrebnoj mjeri u sklopu općeg rječnika. Osobita je pozornost posvećena modernoj terminologiji i leksiku iz suvremenoga života zbog snažna utjecaja engleskoga jezika.
Prijevodna, hrvatska strana rječnika iznimno je bogata. Značenja su pregledno grupirana, područja obilježena leksikografskim odrednicama, a obilje sinonima pokazuje veliko bogatstvo i raznolikost hrvatskoga jezika.

– 3300 engleskih frazema/natuknica kojima su pridruženi hrvatski frazemski ekvivalenti iz istog registra
– uz engleski frazem/natuknicu je definicija (semantički opis) na hrvatskome jeziku
– razumijevanje engleskog frazema/natuknice te konteksta u kojem se pojavljuju osigurava blok primjera iz engleskoga izvornnika
– na kraju rječničkog članka, odrednicom usporedivo povezuju se sinonimi frazemi/natuknice

Godina

Format

24 x 17

Uvez

Tvrdi

Izdavač

Autor

Broj stranica

1196

Kategorija: