Vrijeme Grada

 13,90

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

“Kao i svaki dobar roman, Vrijeme Grada ne nudi gotove odgovore, nego postavlja mnoštvo novih pitanja.” – Damir Pešorda

Roman Vrijeme Grada ispovjedna je kronika obogaćena prozno-lirskim pasažima i filozofsko-dramskim dijalogom Grada Splita sa Sfingom i carem Dioklecijanom. U vremenskom rasponu od kasnoantičkih početaka Grada do naših dana teče ispovijest – štoviše ispovijed! – Splita, a pred čitateljima defiliraju likovi, od gotovo već zaboravljenih heretika Wulfa i Gualterija od Anglije, splitskih umjetnika Andrije Buvine, Emanuela Vidovića i Ivana Meštrovića te književnika Marka Marulića do znamenitih splitskih gradonačelnika poput Ante Bajamontija, Gaje Bulata, Vicka Mihaljevića i Ive Tartaglie.

Barbierijeva (is)povijest Splita nadaje se kao svojevrsni digest povijesti novog vijeka, obilježene kršćanstvom, ali utemeljene u kasnoj antici, točnije izgradnjom Dioklecijanove palače koja je pravi začetak grada Splita.

O AUTORU:
Veljko Barbieri rođen je 1950. u Splitu. Maturirao je u Klasičnoj gimnaziji u Zagrebu u kojemu je i studirao na Filozofskom fakultetu. Autor je mnogobrojnih romana, zbirki pripovijedaka, eseja, kazališnih, radijskih i televizijskih dramskih djela u kojima tematizira europsku i sredozemnu baštinu, posebice baštinu Dalmacije, njezinu sposobnost nasljeđivanja prepletenu s nepromjenjivošću ljudske sudbine na cikličkim raskrižjima epoha. Njegovi su romani prevedeni na nekoliko svjetskih jezika, a pripovijetke zastupljene u raznim domaćim i stranim antologijama. U suradnji s raznim slikarima i grafičarima svojim je proznim djelima sudjelovao u stvaranju nekoliko grafičkih mapa.
Od 1980-ih godina sve do danas surađuje u mnogim hrvatskim i talijanskim, u posljednje vrijeme i slovenskim tjednicima i časopisima, a od njegovih kolumni u tjedniku »Nacional« nastali su i Kuharski kanconijeri, bestseleri hrvatske gastronomske literature u četiri knjige, prevedeni na mnoge jezike.
Dobitnik je više važnih književnih nagrada u Hrvatskoj i inozemstvu.

Godina

Format

21 x 14

Uvez

Mekani

Izdavač

Autor

Broj stranica

156

SKU: 9789530621343 Kategorije: ,