Znanost začina – otkrijte kako se okusi stapaju i pokrenite revoluciju u kuhanju

 29,50

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Ljubitelji začina, pustolovi i znatiželjni kuhari, podignite svoju strast prema začinima na novu razinu zahvaljujući zanimljivim istraživanjima dr. Stuarta Farrimonda, znanstvenika o prehrani i uspješnog autora. Svladajte znanost koja se skriva iza kulinarske umjetnosti stapanja začinskih mješavina te naučite kako spojevi koji tvore okus(e) začina u novim kombinacijama stvaraju drukčije arome i osjete. „Znanost začina“ s više od 40 regionalnih vodiča te s opisima 60 začina i 65 izvornih i inovativnih recepata nadahnut će vas da kuhate na sasvim nov način.
Bez obzira na to jeste li iskusan kuhar(ica) ili amater(ka), ovom ćete knjigom biti nadahnuti i ohrabreni osloboditi vlastite kulinarske talente. „Znanost začina“ bit će vam pouzdan vodič u svijet fantastičnih, novih gastronomskih užitaka. Jedno je sigurno – nakon što otvorite ovu knjigu začini vam više nikad neće biti u stražnjem dijelu kuhinjskog ormarića!

Iz predgovora autora knjige „Znanost začina“:
„Ova knjiga je za sve ljubitelje kuhanja koji žele doživjeti nove kombinacije okusa koji će ih uzbuditi i oduševiti. Propisani recepti mogu frustrirati kreativne šefove, ali sve donedavna, jedini način kako otkriti koji se začini dobro sljubljuju bio je metodom pokušaja i pogrešaka. Osobno iskustvo, običaji i mrvica intuicije bili su sastojci nužni za pripremu začinskih mješavina. Tome je došao kraj jer znanstvena otkrića iz temelja su promijenila staromodne zamisli. Začini se mogu kombinirati i dodavati jelima za koja nikad ne biste pomislili da se mogu začiniti određenim začinom i nitko ne bi trebao biti sputan receptima poznatih kuhara, internetskih „gurua” ili obiteljskim običajima. Ova knjiga vrhunac je ambicioznog, jedinstvenog projekta čiji je cilj poslužiti jednostavna, znanstveno utemeljena načela koja će, nadam se, posve promijeniti način kako upotrebljavate začine.“

O autoru:
Dr. Stuart Farrimond se specijalizirao za znanost o hrani, piše o znanosti i zdravlju te je voditelj i vrsni govornik. Redovito nastupa na televiziji, radiju i javnim zbivanjima. Po struci je liječnik i učitelj, a njegovi članci objavljivani su u državnim i međunarodnim tiskovinama, između ostaloga u New ScientistuThe IndependentuDaily Mailu i The Washington Postu.
Dr. Farrimond vodi tjednu radijsku emisiju o znanosti, a njegova objavljena istraživanja o hrani obrađivala su razne teme. Također je i autor knjige Znanost kuhanja.

Godina

Format

26 x 22

Uvez

Tvrdi

Izdavač

Autor

Broj stranica

224

SKU: 978-953-0-62361-3 Kategorija: Oznaka: