Fosforescencija

 31,06

CIJENA s uključenim PDV-om
Količina
Kupovinom 1 knjige ostvarujete 2 nagradna boda
Opis

Pronicljiva, čudesna, lako čitljiva i sjajna, ova knjiga bezgranično je zahvalna za čitanje. Izvanredan spoj izvrsnog istraživačkog novinarstva, psihologije i autobiografije donosi nov uvid u pravo značenje osjećaja zadivljenosti koje je mnogo šire i snažnije od pukog očuvanja mentalnog zdravlja. Zadivljenost inspirira pozornost, budnost i snagu. Ova knjiga jedna je od onih koje zrcale istinsku prirodu života – silovita je i puna malih blistavih dragocjenosti.

Julia Baird nagrađivana je novinarka, kolumnistica New York Timesa, Washington Posta i brojnih drugih, voditeljica i urednica brojnih publikacija, s doktoratom iz povijesnih znanosti autorica je i prethodne svjetske uspješnice Kraljica Viktorija. Njenu novu svjetsku uspješnicu Fosforescencija ili kako upaliti svoje unutarnje svjetlo kad život postane mračan Školska knjiga donosi u prijevodu Lidije Šimunić Mesić na hrvatski jezik.

„Napisala sam ovu knjigu kao podsjetnik na mentalne splavi koje možemo izgraditi kako bismo ostali plutati, ljepotu koja bi nas mogla utješiti, aktivnosti koje bi nas mogle osnažiti (…). U vrtlogu borbe s bolešću poput karcinoma svi su drugi zvukovi zaglušeni i čujete samo lupanje svoga srca, udisanje vlastita daha, nesigurnost vlastita koraka. (…) Kako izdržimo kada patnja postane nesnosna i kada nam se prepreke čine golemima? Kako nastavljamo svijetliti kada život postane mračan? (…).

Ono što me oduševilo i zapravo držalo ovih proteklih nekoliko godina bila je spoznaja da imamo sposobnost pronalaženja, njegovanja i nošenja našega vlastitog unutarnjeg, živog svjetla – svjetla koje odbija tamu. Ovdje se ne radi o divljem plamenu, ovdje se radi o vještini jednostavne fosforescencije – o biti blistav i svijetao na temperaturama koje su ispod bijele užarenosti, o skladištenju svjetla za kasniju uporabu, o onom tihom žarenju bez sagorijevanja.”

Godina

Format

21 x 14

Uvez

Mekani

Izdavač

Autor

Broj stranica

294

SKU: 978-953-0-62217-3 Kategorije: , Oznake: ,